Sneeuw-, water- en schokbestendige compactcamera

0
40
De nieuwe Nikon Coolpix S33 digitale compactcamera is bestand tegen alle weersomstandigheden en kan ook tegen een stootje. De menu’s zijn heel eenvoudig, zodat iedereen ermee kan fotograferen.

Het weer zit momenteel niet mee voor Nikon, dat zijn winterbestendige Coolpix S33 camera lanceert. Maar deze compacte digitale camera met gebruiksvriendelijke bediening kan natuurlijk ook van pas komen tijdens je volgende ski-trip.

De Coolpix S33 blijft werken tot minus tien graden Celsius, is waterbestendig tot tien meter diep, heeft geen last van neerdwarrelende sneeuwvlokken en overleeft ook een val tot een hoogte van anderhalve meter.

De robuuste eigenschappen van deze camera voldoen aan de JIS/IEC-beveiligingsklasse 8 (IPX8) voor water, JIS/IEC-beveiligingsklasse 6 (IP6X) voor stof en MIL-STD 810F Method 516.5-Shock voor schokken.

De autofocus heeft een doelopsporing functie zodat de camera snel scherpe en heldere opnames kan maken van het gevolgde onderwerp. Via gezichtsdetectie worden gezichten automatisch herkend. Dit werkt ook onder water.

Naast fotograferen aan maximaal 13,2 miljoen pixels kun je met de Coolpix S33 ook Full HD video’s opnemen. Het objectief met f-waarde van 3,3 tot 5,9 heeft een 3x optische zoom. Trillingen in foto’s en video’s worden weggewerkt met de electronische vibratiereductie.

Nikon Coolpix S33

Nikon Coolpix S33 (© ; licentie: )

Het lcd-scherm van 6,7 cm (2,7 inch) heeft een antireflectielaag en een helderheid die je in vijf niveaus kunt regelen. De camera wordt aangedreven door een Nikon EN-EL19 Li-ionbatterij. De batterij gaat ongeveer 220 opnames mee of bijna anderhalf uur bij continu filmen.

De Coolpix S33 is verkrijgbaar in vier kleuren voor een adviesprijs van slechts 99 euro, maar dan is geen (apart verkrijgbare) externe snellader inbegrepen. Je kunt de batterij standaard in de camera laden. Dit duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten.

Alle technische eigenschappen vind je op de website van Nikon.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelWakend oog, ook ’s nachts
Volgend artikelTweede generatie van Bebop Drone
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.