Nikon Coolpix S810c digitale camera

Compacte digitale camera met Android-besturing

0
De Nikon Coolpix S810c is een digitale camera met Android 4.2.2 “Jelly Bean” besturingssysteem. Via het aanraakscherm kun je foto’s delen op sociale netwerken of apps installeren uit de Google Play app-winkel.

De nieuwe Nikon Coolpix S810c, opvolger van de S800c uit 2012, ziet eruit als een gewone digitale camera, maar is voorzien van een volwaardige versie van het Google Android-besturingssysteem dat je normaal vooral bij smartphones en tablets aantreft. Via de ingebouwde WiFi-verbinding en het 3,7-inch (9,4-cm) touchscreen op de achterkant heb je toegang tot alle gebruikelijke Android-functies en kun je apps installeren van de Google Play app-winkel, zoals Google+ Photos of Snapseed.

Je krijgt ook 20 GB gratis opslagruimte op Nikon Image Space. Daarnaast krijg je ook nog eens 15 GB gratis opslagruimte voor foto’s met hoge resolutie op Google Drive. Voor lageresolutiefoto’s is de opslagruimte bij Google Drive zelfs onbeperkt. Via de Connect to S810c Android-app kun je andere Android-apparaten eenvoudig verbinden met de Coolpix S810C om foto’s en video’s over te dragen.

Nikon Coolpix s810c
Nikon Coolpix s810c

De Coolpix S810c heeft een langs de achterzijde verlichte cmos-sensor met een resolutie van 16 megapixels. Naast foto’s kun je er ook Full HD 1080p-films mee maken. De camera heeft een hoofdtelefoonuitgang waarmee je de audiokwaliteit van de opgenomen video kunt controleren, maar ook Android-apps met audio kunt gebruiken.

Het nikkor-zoomobjectief heeft een 12x analoge zoom die digitaal verdubbeld wordt tot 24x (25-300mm 35mm equivalent). Een hybride vibratiereductiefunctie minimaliseert cameratrillingen voor stabielere beelden.

De camera is voorzien van een a-gps-chip en kan locatiedata direct in de genomen beelden opslaan. Ook kun je tot 400 tekens commentaar aan je foto’s toevoegen via het on-screentoetsenbord. De batterij kan ongeveer 270 foto’s trekken als ze volledig is opgeladen.

De Nikon Coolpix S810c kost €299 en is vanaf nu verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering.

Foto van Nikon
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.