Bijzonder flexibele webcamera

1
61

Film en foto
De beelden zijn van zeer goede kwaliteit. De kleuren, de helderheid, enzoverder zijn in de stand "automatisch" niet altijd correct, maar je kunt ze in het Webcam Center gemakkelijk zelf naar wens instellen.


De camera aan het werk tijdens een chatsessie op MSN

Dat bedieningspaneeltje om de camera te sturen kan je ook gebruiken wanneer je met je Live! Motion een film opneemt, en dat geeft natuurlijk wel een extra dimensie aan je film. We kregen beeld en geluid echter nooit perfect gesynchroniseerd en er zat verschrikkelijk veel ruis in de opname. Misschien niet abnormaal gezien de lichtomstandigheden binnenshuis, maar een webcam hoort nu eenmaal niet thuis op een zonovergoten strand. Hoe dan ook, een webcam is geen volwaardige filmcamera, en hetzelfde geldt voor de webcam als fotocamera. Je kunt je immers de vraag stellen wat het nut is van een foto van 1280 x 960 pixels vol ruis.
De webcam kan ook beelden opnemen in de Time-Lapse modus. Hiermee kan je bijvoorbeeld het ontluiken van een bloem op video vastleggen.


Detail in ware grootte van een foto 1280 x 960 pixels: let op de ruis!

1
2
3
4
Vorig artikelAfgeslankte versie
Volgend artikelHandenvrij bellen met stijl
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Uw test is zeer correct en mijn ervaring met het zojuist geinstalleerde Webcam kan ik bevestigen. Het ding werkt prima en geeft een mooi videobeeld bij het skypen. De prijs in NL lag echter rond de 70 euro.

Reacties zijn gesloten.