Bijzonder flexibele webcamera

1
61

Bewaking
Je kunt je Live! Motion ook gebruiken voor bewakingsdoeleinden. Kies je voor Externe Bewaking, dan gaat de webcam om de zoveel tijd (die kun je natuurlijk instellen) een foto nemen. Desgewenst kan je met de meegeleverde software de foto uploaden naar een webpagina, zodat je van overal ter wereld kunt zien wat er thuis gaande is. Hier heeft naar onze mening Creative een kans laten liggen: je kunt in deze stand alleen gewone foto’s nemen, geen panoramische. Dat zou nochtans erg nuttig kunnen zijn omdat je dan met één camera een volledige kamer zou kunnen bewaken.
Een andere mogelijkheid is Bewegingsdetectie, waarbij je camera een kort filmpje maakt wanneer er in de bewaakte kamer iets beweegt. Eventueel stuurt je camera dan nog een e-mailtje.


Het meegeleverde oortje met microfoon

In de doos vind je ook een headset, een groot woord voor één oortje met een microfoontje aan. Dat is in feite tegenstrijdig met de filosofie van de Live! Motion, die met zijn breedhoeklens en draaimogelijkheden uitnodigt om een groep mensen (familie) te laten deelnemen aan het gesprek; een omnidirectionele staafmicrofoon is dan beter geschikt dan zo’n individuele headset.
Verder krijg je nog heel wat software meegeleverd, waaronder Creative WebCam Center, Creative Photo Manager, ArcSoft VideoImpression en SightSpeed, een proefversie voor videoconferenties via breedband.

Conclusie
De Creative Live! Motion is een uitstekende en bovendien erg mooie webcam met een heleboel extra mogelijkheden, de ene al beter geslaagd dan de andere. Zo voegt de MaxView draai/kantel-technologie een extra dimensie toe aan het chatten, de bewakingsmogelijkheden zijn zeer goed uitgewerkt. De prijs (146,61 euro) is misschien wat fors, maar je krijgt alleszins waar voor je geld.
Adviesprijs
146,41 euro
Systeemvereisten
Pentium III of AMD Athlon 700 MHz-processor (Pentium IV 2,8 GHz of hoger aanbevolen); Windows XP of 2000; 128 MB RAM (256 MB RAM of meer aanbevolen); 100 MB vrije ruimte op de vaste schijf Beschikbare USB-poort of een USB-hub met externe voeding (USB 2.0 aanbevolen); 16-bits ware-kleurenscherm; cd-rom; Sound Blaster-geluidskaart of een andere Windows-compatibele geluidskaart. Sound Blaster 16 of hoger met volledige duplexondersteuning is vereist voor simultane gesprekken in twee richtingen
1
2
3
4
Vorig artikelAfgeslankte versie
Volgend artikelHandenvrij bellen met stijl
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Uw test is zeer correct en mijn ervaring met het zojuist geinstalleerde Webcam kan ik bevestigen. Het ding werkt prima en geeft een mooi videobeeld bij het skypen. De prijs in NL lag echter rond de 70 euro.

Reacties zijn gesloten.