Bijzonder flexibele webcamera

1
61

Motorgestuurd
De grote verdienste van het toestel is de MaxView draai/kantel-technologie, die een bewegingsmogelijkheid in de vier richtingen toelaat: links, rechts, boven, onder. De lens zelf is een breedhoeklens van 76°, maar in combinatie met die motorgestuurde bewegingen levert dit een kijkhoek van 200° horizontaal en 105° verticaal op. Voeg daar nog een 4x digitale zoom bij, en je hebt een bijzonder flexibele camera.
Verder lijkt de Live! Motion technisch sterk op de eerder besproken Live! Pro: een 640 x 480 CCD-sensor, de mogelijkheid om video-opnames te maken met een resolutie tot 640 x 480 aan een snelheid tot 30 frames per seconde of om foto’s te nemen met een resolutie van 640 x 480 of geïnterpoleerd tot 1280 x 960. Maar hier krijg je dan een leuk extraatje: de camera kan ook erg geslaagde panoramische foto’s van 1920 x 720 pixels maken! In feite maakt de camera hier vier gewone foto’s die hij dan softwarematig aan elkaar zet. Je moet dan wel even blijven stilzitten of je krijgt vreemde effecten!


Een panoramische foto

In tegenstelling tot wat sommige afbeeldingen op de doos suggereren, kan je geen gebruik maken van die panoramische beelden tijdens chatsessies, want daar dient een webcam tenslotte toch voor. De Live! Motion is wel uitgerust met "smart face tracking", wat maakt dat de camera je volgt wanneer je beweegt. Tenminste, dat is de theorie. Tijdens de test vergiste de camera zich regelmatig en vond een bolvormige lampenkap op de achtergrond een schitterende gesprekspartner voor je correspondent.
Al bij al kunnen we niet echt enthousiast zijn over die "smart face tracking". Er zijn drie standen: eerst is er "Intelligent". Het camerabeeld blijft bevroren tot je voldoende beweegt, dan pas gaat de camera zich aanpassen. Vaak reageert hij echter te traag, en ben je al te ver weg. De camera gaat dan wanhopig overal op zoek, boven, onder, links, rechts, de hele kamer flitst voorbij, een rit op een achtbaan is er niets tegen.
In de stand "Continu" volgt hij je voortdurend, maar het beeld staat nooit echt helemaal stil, het blijft altijd een beetje zweven, wat de meeste correspondenten niet konden waarderen. Tot slot is er de stand "Off". Dan kan je een klein bedieningpaneeltje oproepen waarmee je de camera kunt sturen, en dat is wel prettig. Komt iemand binnen, draai je je camera in zijn richting; wil iemand iets tonen, kan je er op inzoomen, enzoverder.


Met dit kleine bedieningspaneeltje kan je je camera sturen

1
2
3
4
Vorig artikelAfgeslankte versie
Volgend artikelHandenvrij bellen met stijl
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Uw test is zeer correct en mijn ervaring met het zojuist geinstalleerde Webcam kan ik bevestigen. Het ding werkt prima en geeft een mooi videobeeld bij het skypen. De prijs in NL lag echter rond de 70 euro.

Reacties zijn gesloten.