Universele afstandsbediening leert via internet

2
79

Kritiek
Het programmeren van de functies via de webinterface is nog voor verbetering vatbaar. Zo werden er functies voorzien die onze tv niet heeft, ondanks het feit dat het merk en model dus bekend was bij Logitech: een ‘power on’-functie die niet werkt omdat bij onze Panasonic daarvoor gewoon op een cijfertoets gedrukt moet worden, PiP-functies die de tv niet heeft en nog veel meer.
Bij andere toestellen blijken automatisch geconfigureerde toetsen niet te werken, zoals bij voorbeeld ‘eject’ bij onze JVC videorecorder. En wel werkende functies zijn vaak raar verdeeld. Zo heeft diezelfde JVC videorecorder de functie indexzoeken achterwaarts in het schermmenu zitten terwijl indexzoeken voorwaarts in het afspeelcontroleblok zit. Op die manier werkt de toets |<< niet omdat je die in het schermmenu moet gaan opzoeken en de toets >>| werkt wel. Dat kun je wel allemaal corrigeren, maar het is niettemin vervelend.

logitech_H885_5.jpg

Het overschakelen van één activiteit naar een andere werkt niet intelligent. Als je bijvoorbeeld begint met de activiteit ‘naar tv kijken’ en van daaruit overschakelt naar ‘dvd kijken’ probeert de UAB de tv opnieuw aan te zetten (en dus in feite uit!), terwijl hij in feite moest weten dat bepaalde toestellen al aan stonden omdat die immers in de vorige activiteit al waren aangezet.

Conclusie
Deze Harmony 885 universele afstandsbediening ziet er erg leuk uit en heeft een schitterende aanpak voor de initiële programmering van meerdere toestellen: een webinterface! Het is allemaal erg gebruiksvriendelijk, maar de activiteitenwerkwijze zou intelligenter moeten en ook de automatische functieprogrammeringen zouden wat doordachter mogen. Dat is echter software en we zijn er dan ook van overtuigd dat Logitech daar nog steeds aan verder werkt. We raden je wel aan om eventueel met een winkel af te spreken dat je deze UAB een paar dagen mag uitproberen om te kijken of hij je wel bevalt qua bedieningsgemak en gebruiksvriendelijk vooraleer je hem koopt. Tenslotte kost hij meer dan de meeste dvd-spelers!
Adviesprijs
249 euro (goedkoopste ‘straatprijs’ die we op het internet vonden: 235 euro)
Systeemvereisten
pc met Windows 98SE tot en met XP en een internetaansluiting
1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare multimediaspeler met vaste schijf
Volgend artikelDrie nieuwe 19-inch Belinea TFT-monitoren

2 REACTIES

  1. Als ik mijn DVD aanzet gaat de tv automatisch naar de DVD ingang.
    Het voordeel van SCART.
    De Harmony is niet instaat dit voor elkaar te krijgen, hij wil dat er een bepaald tv kanaal opgegeven wordt, waar deze activiteit plaatsvindt.

    De praktijk is nu: Als ik tv kijk en de activiteit \”DVD kijken\” opstart ,springt de tv op DVD om een seconde later naar het kanaal te springen dat ik verplicht ben op te geven in de setup……en kijk dus weer tv ipv dvd.

    Het zelfde verschijnsel zie ik ook bij alle andere aparaten die op de tv zijn aangesloten.

    Het is me niet gelukt dit probleem op te lossen.

  2. Ik heb deze AB van sinterklaas gekregen en ik kan alleen maar zeggen dat het een fantastisch apparaat is. OK, je moet na de standaard installatie een aantal zaken fijntunen maar dat geeft je in ieder geval meer inzicht in de logica van het apparaat. Indien gewenst kan je zelfs TVlogo\’s naar je AB downloaden.

Reacties zijn gesloten.