Universele afstandsbediening leert via internet

2
79

Standaard toont de website alleen de meestvoorkomende apparaattypes, maar onderaan staat een aanklikbare knop waarmee je de hele lijst kunt oproepen en die is best uitgebreid. Nadat je voor elke apparaattype van toepassing een merk hebt opgegeven, krijg je een nieuw scherm met die lijst en moet je telkens het modelnummer invullen. Als je een modelnummer niet helemaal correct invult, krijg je naderhand een scherm dat je vraagt de originele toestel-AB te halen. Dan moet je een paar specifieke toetsen indrukken en de website vergelijkt die infrarode commando’s dan met zijn database en kan dan alsnog het correcte modelnummer achterhalen.

Logitech_H885_devcfg.jpg
Toestelconfiguratie via orginele AB

Wij hadden dat zelf voor met het typenummer van onze Panasonic tv, dat we niet helemaal correct ingaven. Na het intoetsen van drie toetsen op de originele afstandsbediening van onze tv herkende de Logitech software die als een Panasonic TX-28LK1F/S en werd die keurig ingeprogrammeerd.

Logitech_H885_devlist.jpg
Lijst van toegevoegde toestellen

Nadat alles correct ingegeven was, konden we nog een reeks van activiteiten (zoals ‘bekijk een dvd’ en ‘luister naar een cd’) programmeren. In essentie praten we hier over macro’s die werken met bedieningsfuncties van de diverse toestellen. Het is erg vernuftig weergegeven op de Logitech website: die vraagt je gewoon welke functies van welk apparaat betrokken moeten worden bij een bepaalde activiteit en loopt met behulp van een soort wizard alle mogelijkheden met je af. Op die manier is het spotgemakkelijk om een activiteit te definiëren waarbij meerdere toestellen betrokken zijn.

Bediening
Bij toestellen met heel veel functies (zoals een universele dvd-speler en en een surroundreceiver) zijn er zoveel toestelspecifieke functies dat de overgrote meerderheid daarvan allemaal via het menusysteem van het lcd-schermpje weergegeven moet worden. Het is niet uitzonderlijk op die manier meer dan tien pagina’s met keuzeknoppen tegen te komen op het lcd-scherm. Elk lcd-scherm kan immers maar acht keuzes bevatten en als je er dan een honderdtal moet programmeren, kost dat al vlug heel veel ruimte. Je bent dan erg veel aan het bladeren om de juiste functie te vinden en de UAB blind gebruiken is er dan niet echt bij.

logitech_H885_4.jpg

In de praktijk vonden we het blind gebruiken sowieso al niet mogelijk, ook niet met de harde toetsen. Die liggen namelijk zo dicht bij elkaar dat je moeite hebt om te vermijden dat je meerdere toetsen tegelijk in drukt, en auteur dezes heeft niet eens zo’n dikke vingers! Het is wel mogelijk om via de webinterface de UAB volledig te herconfigureren, dus ook de toetsindelingen wijzigen, omschrijvingen veranderen tot en met andere achtergronden kiezen voor het kleuren-lcd-scherm. Letterlijk alle toetsen zijn voorzien van een blauw backlight en dat gaat met behulp van een sensor automatisch aan als je de UAB aanraakt. Heel leuk!

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare multimediaspeler met vaste schijf
Volgend artikelDrie nieuwe 19-inch Belinea TFT-monitoren

2 REACTIES

  1. Als ik mijn DVD aanzet gaat de tv automatisch naar de DVD ingang.
    Het voordeel van SCART.
    De Harmony is niet instaat dit voor elkaar te krijgen, hij wil dat er een bepaald tv kanaal opgegeven wordt, waar deze activiteit plaatsvindt.

    De praktijk is nu: Als ik tv kijk en de activiteit \”DVD kijken\” opstart ,springt de tv op DVD om een seconde later naar het kanaal te springen dat ik verplicht ben op te geven in de setup……en kijk dus weer tv ipv dvd.

    Het zelfde verschijnsel zie ik ook bij alle andere aparaten die op de tv zijn aangesloten.

    Het is me niet gelukt dit probleem op te lossen.

  2. Ik heb deze AB van sinterklaas gekregen en ik kan alleen maar zeggen dat het een fantastisch apparaat is. OK, je moet na de standaard installatie een aantal zaken fijntunen maar dat geeft je in ieder geval meer inzicht in de logica van het apparaat. Indien gewenst kan je zelfs TVlogo\’s naar je AB downloaden.

Reacties zijn gesloten.