Universele afstandsbediening leert via internet

2
79

Eerste gebruik
Zowat alle AB’s moet je eerst en vooral voorzien van batterijen. Meestal zijn dat tussen twee en vier AA of AAA batterijen en als je geluk hebt gaan die bij UAB’s ongeveer een maand mee, als je pech hebt minder. Logitech voorzag de Harmony 885 van een accu en levert een fraai basisstation mee waarmee je deze UAB kunt opladen. Bij dagelijks gebruik kan de Harmony 885 net geen vier weken werken voordat je hem opnieuw moet opladen. Dat is heel erg vriendelijk van Logitech en dat vinden we dus een voorbeeld voor alle andere producenten van UAB’s.
Bij de meeste UAB’s bestaat de voornaamste eerste stap uit een leerproces. Hierbij moet je alle AB’s die je hebt liggen toets voor toets aan je UAB aanleren. Dat is over het algemeen een redelijk tijdsintensief en niet al te interessant – om niet te zeggen vervelend – karwei. Logitech loste het anders op. De Harmony 885 haalt gewoon alle informatie van het internet. Daartoe moet je de AB met behulp van een USB-kabel aansluiten op een pc met internetverbinding en dan software vanaf een meegeleverde cd-rom installeren.

Logitech_H885_actcfg.jpg
Configuratie van activiteit

Nadat de software geïnstalleerd is, stuurt die je meteen naar de website van Logitech. Daar krijg je helaas geen Nederlands maar wel Engels, Frans of Duits (en nog een paar andere talen) te zien. Wij kozen logischerwijze voor Engels. Logitech presenteert je dan met een scherm waarop je je gegevens moet invullen en uit privacy-oogpunt zijn we daar niet zo gelukkig mee. Je kunt echter desgewenst wel alle communicatie van Logitech naar jou toe uitschakelen.
Daarna schotelt Logitech je een heel contract voor dat je moet doorlezen en waarmee je je akkoord moet verklaren voordat je verder kunt. De meeste gebruikers zullen geen zin hebben om een ingewikkelde juridisch geöriënteerde tekst in het Engels te doorworstelen en zullen dus gewoon naar onder scrollen, op ‘Yes, I agree’ klikken en verdergaan. Als Logitech een rechtsgeldig contract tot stand wil brengen, zullen ze het aan Vlamingen en Nederlanders toch in het Nederlands moeten presenteren! Dit contract slaat trouwens voornamelijk op de toegang tot de Harmony-specifieke website van Logitech en de toegang tot de Harmony-discussieforums. Je belooft je daarin te gedragen en de auteursrechten van Logitech op de hardware en de software te eerbiedigen. Overigens krijg je een melding van de website over een mogelijk incompatibele browser als je Firefox gebruikt, maar dat mag je negeren: Firefox werkt prima met de website van Logitech.

Configuratie
De toestelconfiguratie gebeurt aan de hand van een overzichtslijst op de website van apparaattypes en bijbehorende merken. Surroundreceivers moet je eigenaardig genoeg onder ‘Stereo Receivers’ zoeken en er is geen optie om onmiddellijk meerdere toestellen van eenzelfde soort in te geven: wij konden maar één videorecorder opgeven en geen twee (we hadden een JVC HR-J648 en een Sony SLV-E600). Ook konden we maar één cd-speler kiezen en wij hadden er voor deze test drie klaarstaan (NAD C541, Marantz CD63SE en Yamaha CDX-750E). Wel is het echter mogelijk deze toestelconfiguratieronde meermaals te doorlopen en zo kun je dan toch meerdere toestellen van eenzelfde apparaatsoort ingeven. Dat hebben we dan ook gedaan totdat al onze apparaten gedefinieerd waren. Overigens kun je tot vijftien toestellen in de Harmony 885 programmeren.

Logitech_H885_devactov.jpg
Overzicht toestellen

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare multimediaspeler met vaste schijf
Volgend artikelDrie nieuwe 19-inch Belinea TFT-monitoren

2 REACTIES

  1. Als ik mijn DVD aanzet gaat de tv automatisch naar de DVD ingang.
    Het voordeel van SCART.
    De Harmony is niet instaat dit voor elkaar te krijgen, hij wil dat er een bepaald tv kanaal opgegeven wordt, waar deze activiteit plaatsvindt.

    De praktijk is nu: Als ik tv kijk en de activiteit \”DVD kijken\” opstart ,springt de tv op DVD om een seconde later naar het kanaal te springen dat ik verplicht ben op te geven in de setup……en kijk dus weer tv ipv dvd.

    Het zelfde verschijnsel zie ik ook bij alle andere aparaten die op de tv zijn aangesloten.

    Het is me niet gelukt dit probleem op te lossen.

  2. Ik heb deze AB van sinterklaas gekregen en ik kan alleen maar zeggen dat het een fantastisch apparaat is. OK, je moet na de standaard installatie een aantal zaken fijntunen maar dat geeft je in ieder geval meer inzicht in de logica van het apparaat. Indien gewenst kan je zelfs TVlogo\’s naar je AB downloaden.

Reacties zijn gesloten.