Beter één marinier in de doos…

4
33

Nieuwigheden
Een paar opvallende veranderingen ten opzichte van het vorige spel (MOHAA) zijn het bijna pertinente gebrek aan verbandkistjes (med kits) en de mogelijkheid om bevelen te geven aan je teamgenoten. In MOHPA maak je namelijk deel uit van een kleine patrouille (squad) om de missies tot een goed einde te brengen en je kan je teamgenoten, via toetscombinaties, aanmanen om aan te vallen, terug te trekken, te hergroeperen of dekkingsvuur te geven. Eén van je teamleden is trouwens een verpleger en in het geval je gewond geraakt kan je hem roepen om een verband aan te leggen, een bloeding te stelpen of een levensreddende injectie te geven. In elke missie kan je tot vier keer toe beroep doen op de revitaliserende capaciteiten van deze hospik. Daarna is het spreekwoordelijke vat leeg en berust je enige hoop om levend de eindmeet te halen in het vakkundig ontwijken van vijandelijke kogels, bajonetten en granaten… tenzij je bijzonder veel geluk hebt en toch één van de uiterst zeldzame verbandkistjes vindt.

MOHPA_0003.jpg
Een groepsfoto van je teamgenoten (inclusief je hospik)
op het strand van Tarawa Atoll

Je raakt bovendien best ook niet zwaar gewond pal middenin de vijandelijke vuurlinie of in gevaarlijk gebied, want je medische teamgenoot is niet bepaald een held en komt je enkel maar ter hulp als er geen gevaar is voor zijn eigen lijf en leden. Zelf kan je zwaar gewonde kameraden van een gewisse dood redden door hen uit de vuurlinie te slepen en naar de hospik te dragen voor verzorging al kan je je afvragen waarom je die moeite zou doen, aangezien om de één of andere bizarre reden geen enkele van je teamgenoten tijdens een missie kan sterven. Verhoogd realisme, zei u?. Al met al is het teamgebeuren, inclusief de verpleger, een aardige variant op het gekende thema, helaas ontoereikend om het spelverloop voldoende interessant te maken.

MOHPA_0004.jpg
Sporen in de jungle…

1
2
3
4
5
Vorig artikelCamera werkt naast de oplaadbare Li-Ion batterij ook met AA-battijeren
Volgend artikelVoor de onderwaterfotograaf

4 REACTIES

  1. Klopt als een bus. Wat een afgang. Ik speel al jaren de Breaktrough en dacht ik koop weer eens wat nieuws. Wat een spijt. Het viel me op dat niemand dit spel speelt. Had ik me maar laten voorlichten hierover. Met PA Zijn er maar een handje vol server ter beschikking. Ik heb nog geen volle server gezien. Een regelrechte flop. Laatste keer dat ik mijn geld aan EA Games heb uitgegeven.

  2. heb het spel net gekocht en vind dat er een uitbreiding moet uitkomen zodat je meer multiplayer-mappen hebt.

    het aantal is echt TE klein

  3. ach ja smaken verschillen heeejullie zijn ook allemaal zo goed……………………………………… duuuuuuuuh

  4. absoluut mee eens. ben een fan van mohaa maar mohaaPA is een afgang!
    groeten catprey (een bekend speler van o.a america\’s army ops)

Reacties zijn gesloten.