Digitale allesvreters

6
158

Pioneer DV-668AV

Een trapje hoger komen we in de middenklasse terecht. Bij de meeste merken praten we over ‘middenklasse’ als de prijs in het gebied vanaf 500 tot 1.000 euro zit. Boven de 1.000 euro komen we al in de topklasse terecht. Ja, er bestaan ook spelers waar je prijzen van 6.000 of zelfs 10.000 euro moet neertellen, maar die worden niet gemaakt door de vertrouwde merken en heeft sowieso geen zin om zoiets zelfs maar te overwegen. Je moet het namelijk eerst al eens kunnen betalen en de rest van je installatie moet dan natuurlijk van een vergelijkbaar niveau zijn. Dan nog rest de vraag, of je het verschil kunt horen tussen een installatie die meer dan 6000 euro per toestel kost en een die hooguit 1.500 euro per toestel kost. Ik heb er mijn twijfels over. De Pioneer DV-668AV heeft een adviesprijs van 799 euro en de laagste straatprijs die wij tot dusver zagen is 719 euro. Wellicht kun je hem nog goedkoper vinden als je wat zoekt. Wat biedt nu deze Pioneer van 799 euro meer dan de DV-565A van 399 euro?

Eerste indrukken
Wel, onder meer bouwkwaliteit. De 668 is hoger (hij is zo’n 10 cm hoog) en zwaarder dan de 565. De elektronica binnenin is ook gemaakt van betere onderdelen. Helaas is de schijflade ook hier erg fragiel en kwetsbaar. Hoewel de grotere frontplaat van de 668 meer plaats biedt, heeft Poneer ook hier het aantal knoppen erg beperkt gehouden. Onder de lade zie je weer een lcd-scherm, maar deze keer zijn hier geen knoppen in verwerkt. Rechts zit een open/sluit-toets en de schijfnavigatietoetsen voor versneld vooruit en achteruit spoelen, stoppen, pauze en afspelen. Aan de linkerkant van de lade en het scherm zit de aan/uit-knop (die het toestel in feite in standby schakelt, het staat nooit echt uit) en drie kleine lampjes met onder de meest rechtse twee lampjes nog elk een klein knopje.

Het eerste lampje heet ‘HDMI’ en geeft aan of de digitale HDMI-aansluiting (hierover zodadelijk meer) wordt gebruikt. Het middelste lampje en onderliggend knopje schakelt de ‘progressive scan’ in en daar komen we zodadelijk ook nog op terug. Tenslotte is er het meeste rechtse lampje met onderliggend knopje getiteld ‘Pure Audio’. Deze toets schakelt het hele videocircuit en zelfs het lcd-paneel volledig uit als je een schijfje afspeelt: zo kan de werking van dat videocircuit op geen enkele wijze de muziekweergave nadelig beïnvloeden. Wij hebben dat zitten uitproberen met elektrostatische luidsprekers en wij hoorden geen enkel verschil tussen met en zonder werkend videocircuit, maar naar het schijnt eisen hifi-puristen zo’n toets en Pioneer heeft het hen dus gegeven.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikel8 megapixelcamera met ‘Sunshine’ LCD-monitor
Volgend artikelBelgacom Skynet rukt op

6 REACTIES

  1. Op een lcd-tv krijg je het beste beeld als dat digitaal doorgegeven kan worden. Dus ofwel met DVI ofwel met HDMI. Tak je het beeld analoog af, dan moet je ondersteuning hebben voor progressieve aftasting. Zowat alle moderne dvd-spelers ondersteunen dat. Het meest hoogwaardige beeld en geluid ga je natuurlijk krijgen van de betere dvd-spelers van merken zoals Denon, Philips, Pioneer en Sony. Meer details vind je in de testen van dvd-spelers op deze website!

  2. Zijn de dvd spelers; denon 2800 of de pioneer 717 apparaten die voldoen en geschikt zijn om op een LCD tv het beste beeld te verkrijgen, ik ben op zoek naar een goede dvd speler, maar zie door de bomen het bos niet meer…….graag uw reactie!
    Grt
    Pieter

  3. Jazeker, De filters en instelmoelijkheden geven ook op een gewone 100 Hz meer details prijs als ooit tevoren. Ik heb er zelf ook 1 aangeschaft en ben onder de indruk van de extra details in BEELD en GELUID. Mijn oude Panasonic RA82 laat hij in alle opzichten ver achter zich.

  4. is deze speler nou ook goed voor mijn jvc 100 hz breedbeeld.
    ik wou gelijk een speler die ook op de toekomst is voorbereid.
    heb ik op mij tv ook superklasse beeld met deze speler.

Reacties zijn gesloten.