Digitale allesvreters

6
158

Pioneer DV-565A

De DV-565A zou een echte revalatie kunnen worden voor Pioneer, maar veel reclame hebben we Pioneer er nog niet mee zien maken. Nochtans is dit de goedkoopste universele dvd-speler die we tot dusver gezien hebben en als hij ook nog goed is, heeft Pioneer een echte marketingtroef in handen.

Eerste indrukken
Het toestel is een van de dunste dvd-spelers die we al zagen, maar dat heeft ook tot gevolg dat de lade die in een uit het apparaat schuift met een schijfje, wel heel erg dun en fragiel is. Je zet dit toestel best uit te buurt van kinderen, want die zullen de lade in een ommezien kapot hebben! Pioneer heeft de DV-565A qua uiterlijk zo eenvoudig mogelijk gehouden. Wij hadden voor de test een zilverkleurig toestel, maar je kunt hem ook in het zwart krijgen. Vooraan heb je links een aan/uit-knop, dan de schijfjeslade met daaronder een lcd-schermpje geflankeerd door een dimtoets en een open/sluit-knop voor de lade. Rechts van de blok met de lade en het lcd-scherm vind je enkele bedieningstoetsen voor de speler: snel vooruit en achteruit spoelen, stop, pauze en afspelen. Meer is er niet en dat hoeft ook niet: Pioneer gaat er duidelijk en ons inziens terecht vanuit dat je de speler normaal via de afstandsbediening zult bedienen.

Achteraan het toestel bevinden zich alle aansluitingen. Pioneer biedt op de DV-565A twee SCART-aansluitingen, twee digitale aansluitingen (zowel optisch als coax), een s-videoconnector, vier componentvideouitgangen (video out, Y, PB en PR), twee tulpaansluitingen voor de gewone analoge stereo en zes tulpaansluitingen voor de analoge 5.1-uitgang. Het netsnoer is loskoppelbaar.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikel8 megapixelcamera met ‘Sunshine’ LCD-monitor
Volgend artikelBelgacom Skynet rukt op

6 REACTIES

  1. Op een lcd-tv krijg je het beste beeld als dat digitaal doorgegeven kan worden. Dus ofwel met DVI ofwel met HDMI. Tak je het beeld analoog af, dan moet je ondersteuning hebben voor progressieve aftasting. Zowat alle moderne dvd-spelers ondersteunen dat. Het meest hoogwaardige beeld en geluid ga je natuurlijk krijgen van de betere dvd-spelers van merken zoals Denon, Philips, Pioneer en Sony. Meer details vind je in de testen van dvd-spelers op deze website!

  2. Zijn de dvd spelers; denon 2800 of de pioneer 717 apparaten die voldoen en geschikt zijn om op een LCD tv het beste beeld te verkrijgen, ik ben op zoek naar een goede dvd speler, maar zie door de bomen het bos niet meer…….graag uw reactie!
    Grt
    Pieter

  3. Jazeker, De filters en instelmoelijkheden geven ook op een gewone 100 Hz meer details prijs als ooit tevoren. Ik heb er zelf ook 1 aangeschaft en ben onder de indruk van de extra details in BEELD en GELUID. Mijn oude Panasonic RA82 laat hij in alle opzichten ver achter zich.

  4. is deze speler nou ook goed voor mijn jvc 100 hz breedbeeld.
    ik wou gelijk een speler die ook op de toekomst is voorbereid.
    heb ik op mij tv ook superklasse beeld met deze speler.

Reacties zijn gesloten.