Regel per regel tekst herkennen

0
43

I.R.I.S. brengt de IRISPen II Executive op de markt. De IRISPen II is gebaseerd op nieuwe hardware en gebruikt de nieuwe PCRU herkenningstechnologie (“Pen Character Recognition’) voor een optimale precisie. De IRISPen II Executive leest teksten in 56 talen, en leest cijfermateriaal, handgeschreven nummers en streepjescodes. De penscanner leest in kleur gedrukte teksten en teksten die op een gekleurde achtergrond zijn afgedrukt. Die worden ogenblikkelijk doorgestuurd naar elke willekeurige Windows-toepassing. De IRISPen II hardware maakt gebruik van nieuwe elektronica en een USBconnectie – een primeur voor penscanners. De snelheid en de stabiliteit van de beelden doen hier hun voordeel mee. De IRISPen wordt geleverd met een nieuwe TTS (“text-to-speech”) module: de “Read & Speak” Module (gebaseerd op de spraak synthese-technologie van L&H) zorgt voor natuurlijke, heldere auditieve feedback van de herkende data. Je hoort voorlezen wat het systeem herkent. Het product kost 199 Euro (incl. BTW). Het product werd gelocaliseerd in de 6 Europese hoofdtalen, waaronder het Nederlands. De IRISPen II behoeft een 166 MHz Pentium PC, 16 MB RAM-geheugen, 30 MB vrije ruimte op de harde schijf, een USB-poort en een CD-ROM station. De software loopt op de besturingssystemen Windows ME, 200 en 98. Het platform Windows 95 wordt tevens ondersteund indien jouw versie van Windows 95 (“Second Edition”) 100% USB compatibel is.

PS: We hebben dit nieuwsbericht gemaakt met behulp van de IRISpen en het persbericht van I.R.I.S. We hoefden slechts een tiental fouten te herstellen. DiskIdee zal ter zijner tijd een volledige test van dit product publiceren.

Vorig artikelAntivirus voor Oracle IFS
Volgend artikelNederlander kaapt domeinnaam nieuw Woestijnvis-weekblad
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.