Alles wat je wilde weten over scannen

0
26

Wat je misschien toch nog mist in Het officiële HP scannerboek, vind je wellicht in Hét boek Scannen van Easy Computing. Dit boek is sterk praktijkgericht.
hetboekscannen
Uiteraard vind je ook hier de nodige tips voor het scannen in de juiste resolutie en kleurendiepte. Behoorlijk wat informatie is overlappend met het vorige boek. Toch zijn beide boeken voor een heel groot deel ook complementair aan elkaar. Zo gaat de auteur dieper in op het storende moiré-effect en hoe het te verhelpen, komt het scannen van dia’s aan bod en gaat men dieper in op het afdrukken van gescande documenten. In dit boek weidt de auteur een heel hoofdstuk over OCR en over de verschillende beperkte versies die je bij een scanner geleverd krijgt. Wel beperkt de auteur zich tot OmniPage LE en TextBridge Classic, beide pakketten op hun retour. Bij de recentste scanners vind je meestal ReadIRIS Iris OCR of FinalReader en daar krijg je geen oordeel over. Tenslotte krijg je ook hier een overzichtje van de meeste beeldbewerkingspakketten, zowel OEM-versies die je bij je scanner krijgt als pakketten die je apart moet aanschaffen.

Conclusie
Qua invalshoek is het niet zo gediversifieerd als Het officiële HP scannerboek, maar ondanks de onvermijdelijke overlappingen, vult dit boek het vorige toch goed aan. Je vindt hier wel meer info over het fenomeen scannen, iets dat in Het officiêle HP scannerboek beperkt is tot een paar honderd pagina’s.
Systeemvereisten
çHét boek Scannen / Michael Gradias. — Brussel ; Haarlem : Easy Computing, 2000. — 382 p., ill. — ISBN 90-5167-286-1 paperback ; 22,19 EUR
Vorig artikelStevige basis
Volgend artikelBetere presentaties in kortere tijd