Nieuw topmodel in Panasonic’s Lumix FZ-serie camera’s

0
36
Panasonic DMC-FZ100

Panasonic DMC-FZ100 (© ; licentie: )

Panasonic kondigt een nieuw vlaggenschip aan in de Lumix FZ-serie met een nieuw ontwikkelde sensor en ondersteuning voor Full HD video-opnames.

De Lumix DMC-FZ100 is uitgerust met een nieuwe Leica DC-Vario-Elmart 24x optische lens (25-600 mm 35mm equivalent) en een nieuw ontwikkelde 14,1 megapixel MOS sensor die de mogelijkheid biedt video op te nemen in volledige hoge definitie (1080p), waardoor de FZ100 Panasonic’s eerste volledig hybride camera is. De camera heeft ook een snelle burst mode. Hij kan dankzij een deels mechanisch sluitermeganisme 11 beelden per seconde (bps) opnemen bij een volledige resolutie of tot 60 bps bij een resolutie van 3,5 megapixel.

My Color
Verdere eigenschappen van dit Lumix bridgemodel zijn een draaibaar 3-inch TFT lcd-scherm met 640.000 pixels, het Power O.I.S. optische stabilizatiesystem, ISO 100-1600 (tot 6400 high sensitivity), een SD/SDHC/SDXC geheugenkaartsleuf en aansluitingen voor A/V, USB 2.0 en HDMI. Ook beschikt de camera over een stereomicrofoon en een microfoonpoort voor het aansluiten van een optionele externe microfoon (DMW-MS). De Dolby Digital Stereo Creator moet borg staan voor hoge kwaliteit stereo-geluid bij video-opnames.
Voor creatieve beelden heeft de camera ook de My Color mode die werd geïntroduceerd met de Lumix G Micro Four Thirds modellen. Deze functie biedt opties als Pin Hole, Film Grain, High Dynamic en High Dynamic B&W waarmee je kleur, helderheid en saturatie van foto’s en video’s kan aanpassen.

Prijs en beschikbaarheid
De Panasonic Lumix DMC-FZ100 zal vanaf eind augustus te koop zijn. De adviesprijs is nog niet bekend.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCentrale opslag voor digitale bestanden
Volgend artikelEerste laptop in MSI’s nieuwe Fashion series
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.