Internet / Diensten | Testen
Web browsers: review van twaalf bladeraars voor het internet

K-Meleon versie 1.5.3

Dit artikel is deel 12 van 21 in het DiskIdee dossier Browsers
DossiernavigatieDe Reader, handig nieuwigheidje in Safari 5.0GreenBrowser versie 5.3.0203
K-Meleon

K-Meleon

Eén ding hebben al de door ons geteste browsers alvast gemeen: op hun website claimen ze de snelste, de kleinste, de meest performante of eenvoudigweg de beste te zijn. Hier bekijken we K-Meleon versie 1.5.3.

Deze browser komt twee keer als laatste uit de test. Hij is vrij klassiek van opbouw met de tabbladen boven. Het klinkt misschien vreemd maar de knoppen lijken wel plastic speelgoed-knoppen. Je heb in de menubar Favorits en Bookmarks, het verschil is niet meteen duidelijk. Bovendien is de weergave ook hier weer een menu met submenu’s. We vinden niet zo direct de mogelijkheid om deze lijst permanent open te houden.

K-Meleon versie 1.5.3

K-Meleon versie 1.5.3

Op het eerste zicht heeft K-Meleon enkele interessante mogelijkheden die je niet zo gauw bij andere browsers terugvindt, zoals het zoomen waarbij je ofwel alleen de tekst, ofwel alleen de afbeeldingen ofwel de ganse pagina ineens vergroot of verkleint. Achteraf bleek dat een desillusie: tekst en afbeeldingen gaan elkaar overlappen, K-Meleon bakt er niets van.

Het beeld overlapt de tekst bij het inzoomen, zodat die onleesbaar wordt!

Het beeld overlapt de tekst bij het inzoomen, zodat die onleesbaar wordt!

Deze browser kan je hier downloaden.

Laat een reactie achter

  

  

  

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>