Muizen die rollen

1
83

Logitech brengt nieuwe muizen uit: de Logitech VX- en MX Revolution, respectievelijk bedoeld voor notebook- en desktop-gebruikers. Zijn deze muizen wel degelijk ‘revolutionair’ of is de naam vooral marketingpraat voor een nieuw design?
logitech_revolution_vp
Logitech VX Revolution

De VX Revolution notebookmuis is vrij klein en weegt slechts 108 gram; dat gewicht zit hem vooral in de AA batterij. De muis is asymmetrisch en daardoor enkel bruikbaar voor rechtshandigen. De holte waarin je je duim legt is gemaakt van zwart rubber en biedt veel grip. Onder je duim liggen twee zilveren knopjes die standaard in browsers de vorige en volgende functie bedienen. Je kunt die functionaliteit wijzigen met behulp van Logitech SetPoint-software. Omheen de knopjes zit een zwart glanzende band die eindigt in een zoom knop die precies onder je wijsvinger komt. Deze dient om in (teken)programma’s in- en uit te zoomen.
De grijze linker- en rechterknoppen klikken aangenaam en zijn lichtjes hol. In het midden van de muis zit een zilver knopje om de zoominstelling terug op 100% te zetten. Het muiswieltje is aan de zijkant zilverkleurig met in het midden een rubberen band. Aan de onderkant verzorgen vijf (grote) wrijfvlakken het contact met de buitenwereld. De VX Revolution ziet de ondergrond met behulp van een laser LED.


VX Revolution met USB ontvanger

1
2
3
4
Vorig artikelPapier wordt digitaal
Volgend artikelApple opent fotosoftware voor toepassingen van derden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.