Muizen die rollen

1
83

Logitech MX Revolution

De MX Revolution is een laser-muis bedoeld voor desktopgebruikers en dat merk je onder andere aan zijn omvang en gewicht (185 gram).
Ook deze muis heeft zijn bijnaam niet gestolen, want ze heeft twee rolwielen: eentje zoals gebruikelijk op de bovenkant, en een tweede in een met rubber beklede duiminkeping aan de zijkant. Deze muis is overigens niet symmetrisch en dus alleen bruikbaar voor rechtshandigen.
Het rolwiel in de inkeping klikt door middel van een veertje altijd terug naar de middenpositie. Met behulp van de meegeleverde software kun je de werking van dit wieltje bepalen. Standaard doet dit extra rolwiel iets wat vergelijkbaar is met de ALT-TAB functie in Windows (of 3D Flip in Windows Vista), waarbij je dus snel tussen verschillende programma’s navigeert.


Revolution MX zijnaanzicht

Ontlasten
Boven de inkeping en boven het extra rolwiel zijn er de klassieke duimknoppen die standaard naar de vorige en volgende webpagina bewegen. De muisknoppen klikken aangenaam en iets zwaarder dan bij de VX Revolution.
Omdat Logitech uit onderzoek weet dat gebruikers gemiddeld acht meter scrollen per dag hebben ze een nieuwe techniek bedacht om de spieren te ontlasten. Het nieuwe kindje heet : MicroGear Precision Scroll Wheel en houdt simpelweg in dat het wieltje bovenop de muis is uitgerust met een soortement vliegwiel. Scroll je in de Free-spin stand snel en neem je je vinger van het rolwiel dan blijft het in beweging tot je het scrollen stopt met je vinger, of tot het einde van de pagina die je bekijkt is bereikt. In de klassiek rolstand zorgt de muis ervoor dat als je traag scrollt je de click (en weerstand) nog voelt, maar zodra je een beetje snelheid opbouwt verdwijnt de weerstand. Dit omschakelpunt systeem heeft Logitech SmartShift gedoopt en kan je per programma instellen.

1
2
3
4
Vorig artikelPapier wordt digitaal
Volgend artikelApple opent fotosoftware voor toepassingen van derden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.