Muizen die rollen

1
83

Accu
Je kan ook, en dit in tegenstelling tot bij de VX, de werking van het rolwiel on-the-fly veranderen: als je het rolwiel indrukt schakel je van Free-spin stand over naar de hybride stand (en omgekeerd). Het rolwiel kan ook horizontaal bewegen: dit is vooral nuttig bij te brede webpagina’s.
De MX Revolution muis werkt op een interne Li-ion accu die je kan opladen in de meegeleverde desktopstand. De accu gaat volgens de Logitech SetPoint twee weken mee. Waarschijnlijk is dit bij intensief gebruik veel minder. In de donkerzwarte band die aan de linkerkant van de muis zit, kun je de accustatus door middel van oplichtende leds aflezen. We vinden ook het aan/af knopje op de onderkant zeer handig als je hem langere tijd niet meer gebruikt.


Revolution MX in zijn laadstation

Oordeel
Dit knaagdier is de ultieme vriend van zware computergebruikers. Zowel gamers als office gebruikers hebben baat bij de Freespin stand van het rolwiel. Ook het extra rolwiel aan je duim is een interessante innovatie. Het enige wat een domper op onze vreugde zet is de prijs: dit beestje wisselt voor 90 euro van eigenaar.

Conclusie
De Revolution VX en MX zijn stevig gebouwd, ergonomisch slim ontworpen en zien er ook nog mooi uit. Het snelbewegende rolwiel is een innovatie. Aanraders dus, maar je moet er wel wat voor over hebben, want goedkoop zijn deze rollende muizen niet.
Adviesprijs
Revolution VX: 69,99 euro; Revolution MX: 90 euro
1
2
3
4
Vorig artikelPapier wordt digitaal
Volgend artikelApple opent fotosoftware voor toepassingen van derden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.