Muizen die rollen

1
83

Klikloos scrollen
De bijnaam ‘Revolution’ dankt deze muis aan de vernieuwende manier waarop het rolwieltje reageert, tenminste voor een Logitech-muis. Met een schuifje onder de muis verstel je hoe het rolwiel reageert. In de klassieke stand voel je zoals bij alle recente Logitech-muizen weerstand als je rolt en maakt de muis een schrapend geluid. De andere stand is een nieuwigheid: klikloos scrollen; je vliegt werkelijk door documenten heen. Klikloos rollen of scrollen (of in Logitech termen: ‘Free-spin mode’) kon al langer, maar vroeger vereiste dit een chirurgische ingreep in het binnenste van de muis. Nu kan je met een schakelaartje aan de onderkant van de muis de rolstand zelf instellen. Bij Microsoft-muizen is het klikloos rollen overigens al langer gebruikelijk. Horizontaal scrollen gaat overigens ook nog altijd; het is iets vooral tijdens het surfen van pas komt.

Verbinding
De verbinding tussen de muis en de computer wordt draadloos verzorgd op 2.4GHz, dezelfde frequentie die microgolf ovens en WiFi-netwerken gebruiken. Er is gedacht aan vergeetachtige reizigers want je kan de USB ontvanger in de muis steken. Zodra de ontvanger in de muis zit, schakelt het toestel zich uit om de AA batterij uit te sparen. Er zit overigens ook een aan/uit knopje onder de muis. Volgens de software zou je 120 dagen met één batterij kunnen doen.


Revolution VX zij-aanzicht

Oordeel
Deze muis paste precies bij mijn hand (of omgekeerd). Desondanks raad ik iedereen aan om het even uit te proberen in de winkel. Niet iedereen heeft dezelfde handen en wat voor de een aangenaam is, hoeft dat niet te zijn voor een ander.
Het bereik en de prestaties van deze muis zijn uitstekend. We hebben hem tot ongeveer zes meter getest, ook op meerdere ondergronden bleef de muis goed presteren. Deze muis kost 69,99 euro.

1
2
3
4
Vorig artikelPapier wordt digitaal
Volgend artikelApple opent fotosoftware voor toepassingen van derden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.