Gigaset Communications GmbH G-tag Bluetooth-beacon

Voorwerpen eenvoudig terugvinden dankzij Bluetooth-baken

0
Gigaset Communications GmbH, producent van DECT-telefoons, introduceert de G-tag, een draadloos baken dat je aan voorwerpen of huisdieren kunt bevestigen om ze eenvoudig via je smartphone of tablet terug te vinden.

De G-tag is een Bluetooth-“beacon” of draadloos baken dat functioneert volgens de Bluetooth 4.0 Low Energy standaard. Je bevestigt het kleine baken aan voorwerpen zoals je sleutelbos of handtas of aan de halsband van je huisdier. Met behulp van de G-tag app kun je die daarna eenvoudig terugvinden met je mobiele apparaat.

Dankzij de Bluetooth 4.0-technologie heeft de G-tag een bereik van maximaal dertig meter. Als het baken buiten het Bluetooth-bereik van je mobiele apparaat raakt, weerklinkt optioneel een alarm.

Gigaset G-tag Bluetooth-beacon
Gigaset G-tag Bluetooth-beacon

De ingebouwde batterij heeft – dankzij het lage energieverbruik van deze Bluetooth-generatie – een levensduur van maximaal een jaar. In tegenstelling tot veel andere commercieel verkrijgbare producten is de batterij hierna eenvoudig te vervangen.

De G-tag app bevat een lijstenfunctie die je helpt herinneren welke belangrijke dingen je mee moet nemen van huis naar je werk. Via de locatiefunctie kun je je auto in een onbekende stad snel terugvinden.

Gigaset G-tag werkt met Android-smartphones of -tablets met minstens versie 4.4.2, die ook beschikken over Bluetooth 4.0. Daarnaast is hij compatibel met Apple-producten in de iPhone 4s-, iPad 3-, iPad mini- of iPod touch 5-generaties met iOS 7 en hoger.

De G-tag is verkrijgbaar in zwart, wit, rood, groen en oranje en in verpakkingen waarin zich verschillende G-tags bevinden. Eén tag kost 19,99 euro. Een verpakking met drie tags kost 49,99 euro. Koop je er vijf in één keer dan betaal je 79,99 euro.

Foto van Gigaset
Website: Visit Website
Categorieën Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.