smappee energiemonitor

Smappee monitor brengt verbruik van elektrische toestellen in kaart

1
Smappee is een apparaatje dat het verbruik van je elektrische toestellen monitort met één sensor bij de zekeringkast zodat je kan zien waar, wanneer en hoeveel energie je verbruikt.

Smappee is een energiemonitor van Belgische makelij die een nieuwe manier biedt om je energieverbruik in kaart te brengen. Met het toestelletje kan je het exacte energieverbruik van je elektrische apparaten monitoren. Smappee dien je vlakbij de meterkast te installeren. De installatie kan je mits betaling ook laten uitvoeren door een installateur van het bedrijf. Op de plaats waar je de smappee monitor installeert, heb je een stopcontact en goede WiFi-ontvangst nodig.

smappee
smappee

De smappee sensor wordt om de hoofdkabel geklemd en registreert het energieverkeer. De sensor herkent de verschillende apparaten aan de elektrische sporen die ze nalaten. De apparaten en hun verbruik worden continu gemonitord en de gegevens worden in real-time doorgestuurd naar een gratis app die beschikbaar is voor iOS en Android toestellen.

De smappee app toont het totaalverbruik en het sluimerverbruik. Voor een meerprijs kan je ook de opbrengst van je zonnepanelen bekijken. De applicatie toont met grafieken het verbruik en de energiekosten op dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis. Met een tijdslijn kan je ook zien wanneer een toestel aan- en uitschakelt.

Prijs en beschikbaarheid
De smappee energiemonitor kost € 169. Om ook de opbrengst van je zonnepanelen te meten kost de smappee € 199.

Website smappee

1 REACTIE

  1. Knap spul en nuttig en leerrijk, maar de prijs valt me toch echt tegen, moest dit een 100€ kosten zou het opbrengen maar 199€ lijkt me aan de hoge kant en zal veel mensen tegenhouden om dit te kopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.