Twee beveiligings-apps voor smartphones getest

0
55

De interface biedt ook de mogelijkheid om geïnstalleerde apps op de handset te verwijderen, maar dit lukte niet tijdens onze test. Het rechtse deel van het Home-scherm geeft een overzicht van de meest recente locaties via Bing Maps. Via Settings kan je allerlei instellingen wijzigen zoals de GPS update periode, welke elementen de app moet bewaken en dergelijke meer. Reports geeft dan weer een overzicht van de laatste 10 commando’s. Bovendien kan je hier ook rapporten genereren op datum etcetera.

BullGuard Mobile Security Reports

BullGuard Mobile Security Reports (© ; licentie: )

Met het oog op ouderlijk toezicht kan je via Alert Setup zelfs instellen dat je een mailtje krijgt wanneer bepaalde woorden worden gebruikt in sms/mms of e-mails. Dit blijkt zeer goed te werken en kan nuttig zijn voor jonge kinderen en opgroeiende tieners.

 
Beschikbaarheid

BullGuard Mobile Security is verkrijgbaar via BullGuard verdelers of via de website van BullGuard. Een abonnement voor één jaar op één toestel kost 24,95 euro, inclusief BTW.

Conclusie
Lookout Mobile Security biedt een goede basisbescherming, maar wil je op alle mogelijke manieren doen overstappen naar de betaalde Premium versie. Toch is zowel de interface op het toestel als de online beheeraccount zeer intuïtief en verzorgd. De betalende versie van Lookout kost evenveel als de BullGuard app, maar die laatste is niet geschikt voor Apple iOS. De antivirusmodule van BullGuard is uitgebreider en biedt meer mogelijkheden. Via de Alert Setup kan je instellen dat je een e-mail wenst te ontvangen wanneer bepaalde woorden worden gebruikt in sms/mms en e-mails. Bovendien kan je via de online beheeraccount op eenvoudige wijze nagaan wat de gebruiker doet met het toestel. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar BullGuard Mobile Security gezien de mogelijkheden die de app biedt.

(70/100)
Lookout Mobile Security

(80/100)
BullGuard Mobile Security

Adviesprijs
Lookout Mobile Security: gratis
Lookout Mobile Security Premium: € 24,99
www.mylookout.com

BullGuard Mobile Security: € 24,95
Bullguard 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelEen oud computersysteem nieuw leven inblazen
Volgend artikelGoochelen met de nieuwe Apple iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.