Twee beveiligings-apps voor smartphones getest

0
55

Via Missing Device kan je eventueel de GPS-locatie activeren. Tot slot kan je allerlei instellingen wijzigen via de opties, maar zelfs hier trachten de makers je over te hevelen naar de betalende Premium versie.

Lookout Missing Device

Lookout Missing Device (© ; licentie: )

 
MyLookout

Via de website mylookout.com kan je je beveiligde smartphone van op afstand beheren. Daartoe log je in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je koos tijdens de installatie van Lookout. Het Dashboard geeft een samenvattend overzicht en de laatste activiteiten weer. Het tabblad Security geeft een overzicht van de laatste systeemscans en de acties die je moet ondernemen. Via het tabblad Backup zien we dat er 232 contacten werden opgeslagen op de online account met 1,5 GB gratis opslagruimte.

Lookout Opslag Contacts

Lookout Opslag Contacts (© ; licentie: )

Wanneer je je smartphone kwijt bent, kan je deze eenvoudig opsporen via het tabblad Missing Device. Dit werkt ook als de smartphone geen GPS-signaal ontvangt. Via dit onderdeel kan je ook een luid alarm activeren (Scream) om je telefoon terug te vinden. Het alarm gaat 60 seconden af, zelfs als je toestel op stil staat. Tot slot kan je via het tabblad Settings de instellingen van op afstand wijzigen.

 
Conclusie Lookout

Lookout Mobile Security is een compacte app die je Google Android of Apple iOS smartphone op een eenvoudige, maar adequate wijze beschermt. Hoewel de app gratis is, ligt de nadruk sterk op de betalende Premium versie en dit is storend. De webinterface waarmee je van op afstand je smartphone kan bedienen en traceren is zeer gebruiksvriendelijk en verzorgd.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelEen oud computersysteem nieuw leven inblazen
Volgend artikelGoochelen met de nieuwe Apple iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.