Draadloze assistent helpt planten te verzorgen

0
39
Met de Wi-Fi Plant Sensor van de Zwitserse start-up Koubachi vergeet je nooit meer je kamerplanten water te geven. Het systeem geeft meldingen wanneer de planten verzorging nodig hebben.

Hou je veel kamerplanten, maar heb je niet echt groene vingers, dan kan je al een tijdje de hulp inroepen van de – om in plantentermen te blijven – webstek my.Koubachi.com en eventueel de bijhorende iPhone app. Op basis van een plantendatabank die Koubachi in de cloud onderhoudt, kan je berichten op je smartphone of in je e-mailpostvak laten bezorgen wanneer je kamerplanten water of voedingsstoffen nodig hebben. De Zwitserse start-up voegt nu een draadloze sensor toe aan het systeem om het nog gerichter te laten werken.

Koubachi Wi-Fi Plant Sensor

Koubachi Wi-Fi Plant Sensor (© ; licentie: )


De Wi-Fi Plant Sensor verbind je met je thuisnetwerk en steek je vervolgens in de potaarde van de plant. Hij meet de bodemvochtigheid, temperatuur en lichtomstandigheden en verstuurt deze gegevens via de beveiligde WLAN-verbinding naar de database. Op basis van deze gegevens krijg je berichten over hoe je de plant het best verzorgt.
Het systeem detecteert niet om welke plant het gaat, die moet je moet zelf nog ingeven. De sensor kan je trouwens gebruiken om meerdere planten te monitoren. Als je hem in een andere pot steekt, zal de sensor zich na enkele dagen aanpassen aan de nieuwe plant. Voor gebruik buitenshuis is de Koubachi Wi-Fi Plant Sensor niet geschikt. Het product kost € 112,60. Een Android app zou in ontwikkeling zijn.

Vorig artikelVan aap naar mens en weer naar af?
Volgend artikelDe tv als mediacenter met internettoegang
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.