Software vereenvoudigt printen van boekjes, kaartjes, banners en flyers

0
87
Wanneer je vroeger een printer kocht, zat daar traditioneel wat software bij om banners, flyers, boekjes of kaartjes af te drukken. Tegenwoordig is dat meestal vervangen door een pakje fotopapier plus een cd met een freewareprogramma voor elementaire fotobewerking. Met ClickBook sluit je terug aan bij de oude traditie.

Een boekje maken in A5-formaat (een dubbelgevouwen A4-tje dus) lijkt simpel, maar wie het al geprobeerd heeft kent de valkuilen. Pagina 1 hoort dan rechts op de voorkant van het blad A4 te staan, terwijl pagina 2 links op de keerzijde komt. Als je dat eindelijk gelukt is, blijkt pagina 2 weliswaar op de juiste plaats maar ondersteboven te staan. ClickBook lost dat probleem voor jou op.

ClickBook MMX (Version 13.0)

ClickBook MMX (Version 13.0) (© ; licentie: )

 
Versies

ClickBook is een programma van het Amerikaanse softwarebedrijf Blue Squirrel. Het bestaat in een 32-bit- en een 64-bit-versie voor Windows, alsook in een versie voor Mac. Op hun website kan je een in tijd beperkte proefversie downloaden. Na veertien dagen is het dan wel uit met de pret. Wil je het verder gebruiken kost je dat wel 49,95 dollar plus $ 8,95 dollar verzendingskosten.

 
Installatie

Na het downloaden van de testversie dien je die nog te installeren. Veel stelt dat niet voor, juist jezelf registreren en  enkele voorgekauwde wetteksten aanvaarden. Het neemt wel de nodige tijd in beslag, omdat het programma alle printers in je netwerk opspoort en zichzelf hiervoor configureert.

ClickBook is een programma van Blue Squirrel

ClickBook is een programma van Blue Squirrel (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSesamstraat komt tot leven met augmented reality
Volgend artikel3D-beeldscherm in strakke, bijna randloze behuizing
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.