Eerste Sony Xperia smartphone na einde samenwerking met Ericsson

1
96
Sony laat de naam Ericsson vallen bij het assortiment smartphones. Het eerste model dat onder de merknaam Sony wordt verkocht is de Xperia S, een Android toestel met een 4,3-inch scherm en 12 megapixel camera.

De Sony Xperia S is het eerste toestel dat in de nieuwe Xperia NXT (next generation)-serie smartphones wordt gelanceerd. De Xperia S heeft het nieuwe design dat Sony “Iconic Identity” noemt en dat het in de nieuwe serie zal gebruiken. De hoekige behuizing heeft aan de onderzijde een strip die over het toestel loopt. In deze strip zit de antenne verwerkt. Het is tevens een notificatiebalk die van kleur kan veranderen. De Xperia S draait op een 1,5 GHz dual-core processor. De smartphone wordt gelanceerd met het Android platform 2.3 (Gingerbread), maar Sony kondigt aan dat een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tijdens het tweede kwartaal van 2012 mogelijk zal zijn.

Sony Xperia S

Sony Xperia S (© ; licentie: )

De Xperia S heeft een 4,3-inch Reality Display met Sony’s Mobile Bravia Engine voor dieper contrast en intensere kleuren. Het led-backlight aanraakscherm biedt HD resolutie (1280 x 720 pixels). Op de achterzijde is een 12 megapixel camera met Sony’s Exmor R CMOS-sensor voor mobiel geïntegreerd die HD video kan opnemen en 3D sweep panorama ondersteunt. Op de voorzijde heeft de Xperia S een 720p camera voor videochatten.
Verder biedt de smartphone een microUSB en microHMDI-aansluiting en ondersteunt het toestel DLNA, Bluetooth Wi-Fi, gps en nfc. De Xperia S is ook PlayStation Certified zodat je er ook PlayStation games op kan spelen. De Sony smartphone meet 128 x 64 x 10,6 mm en weegt 144 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Xperia S zal beschikbaar zijn in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs werd niet meegedeeld.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloos foto’s printen tot formaat A3+
Volgend artikelMicrosoft herlanceert Flight Simulator als gratis pc-game
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.