Eenvoudig back-uppen ook zonder gebruik van pc

0
41
Plextor lanceert een compacte dvd-schrijver waarmee je data kan back-uppen van apparaten zoals smartphones, tablets, mp3-spelers, digitale camera’s enzovoort.

De Plextor PlexEasy (PX-650US) is een stand-alone 8x dvd-brander die is uitgerust met een ingebouwde SD-geheugenkaartlezer en een usb- aansluiting, waardoor het mogelijk is gegevens te back-uppen van SD-kaarten, flashgeheugens, smartphones, tablets, draagbare harde schijven, digitale camera’s en camcorders. De PlexEayse ondersteunt ook het Picture Transfer Protocol (PTP), een technologie die de meeste camera’s, camcorder en smartphones ondersteunen om foto’s te transfereren. Hierdoor kan je foto’s rechtstreeks vanaf deze toestellen op een dvd branden.

Plextor PlexEasy (PX-650US)

Plextor PlexEasy (PX-650US) (© ; licentie: )

De PlexEasy heeft bovenaan knoppen om de verschillende functies te bedienen. Een lcd-schermpje geeft de status van het apparaat weer. Je kan de PlexEasy ook via de meegeleverde usb-kabel koppelen met een pc of laptop, waardoor je over de volledige functionaliteit van een externe dvd-brander beschikt met een snelheid van 8x en ondersteuning voor alle types van cd’s en dvd’s. De PlexEasy gebruikt dan de usb-aansluiting voor de stroomvoorziening.

Prijs en beschikbaarheid
De Plextor PlexEasy’s (PX-650US) zal in Europa gelanceerd worden in het eerste kwartaal van 2012. De prijs werd niet meegedeeld.

Foto van Plextor
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompact 2.1 luidsprekersysteem met Bluetooth ontvanger van Boston Acoustics
Volgend artikelFraai vormgegeven 2.1-luidsprekersysteem van Hercules
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.