Galaxy Nexus is eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich

0
24
Samsung kondigt ’s werelds eerste smartphone aan die gebruikmaakt van Google’s Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem met nieuwe interface en functies als Face Unlock en Android Beam.

De Samsung Galaxy Nexus zal vanaf december te koop zijn. De nieuwe Galaxy smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De nieuwe versie van Google’s besturingssysteem is geschikt voor zowel telefoons als tablets. Ice Cream Sandwich biedt een nieuwe interface en nieuwe functies, zoals multi-tasking, notifications, Wi-Fi hotspot, NFC ondersteuning en volledig webbrowsen. De Galaxy Nexus heeft ook softwareknoppen voor navigatie en een nieuwe People app, waarmee je vrienden, familie en collega’s opzoekt, hun foto’s in hoge resolutie bekijkt en hun laatste status updates op Google+ en andere sociale netwerken bekijkt.

Samsung Galaxy Nexus (I9250)

Samsung Galaxy Nexus (I9250) (© ; licentie: )


Face Unlock is één van de nieuwigheden van Ice Cream Sandwich. Met deze functie ontgrendel je via gezichtsherkenning je telefoon. Met Android Beam kan je snel webpagina’s, apps en YouTube video’s delen met je vrienden door je Android toestellen tegen elkaar te houden dankzij de ondersteuning van NFC.
De Samsung Galaxy Nexus heeft een 4,65-inch HD Super AMOLED capacitief touchscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, een 1,2 GHz dual core processor en 1 GB RAM. Op de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera die 1080p video kan opnemen, terwijl de voorzijde een 1,3 megapixel camera herbergt voor videochatten. De smartphone meet 135,5 x 67,9 x 8,9 mm en weegt 135 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Nexus (I9250) is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 649.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDe veranderende inkomsten van 30 jaar muziekindustrie in 30 seconden
Volgend artikelMediaspeler met interne harde schijf die je overal kunt meenemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.