Aldi België klopt Duitsland met 100 euro voor nieuwe laptop

2
264
De multimedia-verantwoordelijke bij Aldi is blijkbaar een bezig bijtje, want amper 14 dagen na de Medion Akoya MD 8360 (E2305) ligt er in de Belgische Aldi-filialen alweer een nieuwe computer in de winkel: de Medion Akoya MD 98680 (E7218). Een laptop deze keer. Wat mag je ervan verwachten?

Een beetje verrassend is de prijs: dezelfde Medion Akoya MD 98680 (E7218) werd al eind juni 2011 in Duitsland verkocht – tegen € 599,00. Vanaf 07 september 2011 koop je hem in België tegen € 499,00. Akkoord, de Belgische versie kreeg geen USB Mini-Adapter voor DVB-T (digitale televisie-ontvangst) meegeleverd, maar die is zeker geen honderd euro waard, bovendien is de Duitse BTW (MWSt) lager dan de Belgische.

Misleidende reclame?
Tenminste: wij vermoeden dat er geen TV-tuner meegeleverd wordt. Het desbetreffende hoofdstuk in de Duitse handleiding ontbreekt in ieder geval in de Belgische handleidingen.

medion MD98680 duitse handleiding

Maar wanneer je op de Aldi website gaat naar „Klik hier voor meer informatie“ dan word je omgeleid naar een Medion website waar ondermeer een „productfilm“ te bekijken is. Die film begint met „…de Medion Entertainment notebook. Met de USB TV Tuner hebt u altijd de TV programma’s bij de hand…“. Op dat ogenblik toont de film een rode banner met „TV Tuner“.

medion_MD98680_tvtuner

Waarschijnlijk gaat het hier om een onzorgvuldigheid bij de vertaling van de reclamespot, maar je moet niet veel fantasie hebben om zoiets te bestempelen als misleidende reclame.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMultimediaconsole verandert simpele in slimme tv’s
Volgend artikelSD-camcorder met CMOS-sensor van Samsung
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. hallo,
    ik heb vernomen dat deze laptop E7218 nu in aldi wordt aangeboden voor 400 euro.
    is dat een goede deal?of zijn er beter toestellen voor die prijs?
    want er is natuurlijk ook nog die nieuwe laptop voor 549 euro in aldi.
    verder heb ik nog een vraagje,is ‘windows live essentials’ een volledig antivirusprogramma?en staat het er al op die laptops?
    en kan je dan beter meteen kaspersky erafhalen?
    alvast bedankt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.