Extra tuner in nieuwe HD Digicorder Telenet

23
852
Telenet HD Digicorder dc-ad2100

Telenet HD Digicorder dc-ad2100 (© ; licentie: )

Klanten van Telenet digitale tv kunnen vanaf deze maand hun gehuurde HD Digicorder inruilen voor een nieuw type DC-AD2100. Die is sneller en heeft een extra tuner. De inruil is niet gratis: Telenet rekent 50 euro administratiekosten aan.

De nieuwe HD Digicorder DC-AD2100 van Telenet zou enkele problemen oplossen van zijn voorganger de DC-AD2000, zoals haperende HD-opnames en menu’s die traag laden. Dit dankzij het uitgebreidere geheugen (512 MB in plaats van 256 MB) en de snellere BCM7413 processor. Nieuw is een derde tv-tuner, zodat de gebruiker twee opnames kan maken en ondertussen een derde zender kan bekijken, en een grotere harde schijf van 500 GB waarop je meer opnames kwijt kunt. De nieuwe HD Digicorder heeft echter geen Component-uitgang meer, zodat het niet langer mogelijk is om programma’s tegen hoge resolutie op te nemen op een extern apparaat.
De maximale videoresolutie werd evenmin verhoogd en is nog altijd beperkt tot 1080i in plaats van het betere 1080p. De Scart-aansluiting werd wel behouden en er zitten ook HDMI en optische S/PDIF-uitgangen op. Ook heeft hij een USB 2.0-poort en een 100 Mbps Ethernet-poort. Het display van de nieuwe HD Digicorder geeft alleen zendernummers weer; de oude versie toonde ook de titel van de uitzending. Goed nieuws is dat de nieuwe HD Digicorder 5 Watt minder stroom zou verbruiken dan zijn voorganger. Je kunt het apparaat echter nog altijd niet volledig uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te trekken en in standby verbruikt het toch nog altijd een stevige 15 Watt.
Toch even oppassen voor je naar je Telenet-center trekt om je DC-AD2000 om te ruilen voor een nieuwe DC-AD2100. Niet alleen gaat je dat 50 euro ‘activering’ kosten, hoewel je je HD Digicorder van Telenet huurt en de nieuwe versie eigenlijk problemen met de oude oplost, maar ook ben je al je opnames kwijt. Door de kopieerbescherming is het namelijk niet mogelijk die over te zetten op de nieuwe versie.
En als we het echt goed begrijpen moeten klanten die hun huidige HD Digicorder minder dan een jaar geleden in huis haalden ook nog eens een opzeggingsvergoeding betalen als ze nu al de nieuwe willen hebben. Benieuwd wat Test Aankoop daarover te zeggen heeft… ten slotte zijn er wel degelijk kwaliteitsproblemen met de huidige HD Digicorder (haperingen, traagheid).

Specificaties van de DC-AD2100 (bij Telenet)

Foto van Telenet
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPapieren platenspeler nodigt familie en vrienden uit op huwelijksfeest
Volgend artikelLaatste mechanische schrijfmachines gaan de deur uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

23 REACTIES

  1. Allez, bedankt. Weer een illusie armer. Het zou toch fijn zijn. Waarom kan je nu met al die moderne technologie niet wat vroeger met een videorecorder wel kon?
    Het zou toch moeten kunnen dat commerciële programma’s zoals nieuwe films niet kopieerbaar zijn en bijvoorbeeld educatieve programma’s wel.
    Maar dat zal ook wel weer simpel denken zijn, hè!
    😉

  2. Waarvoor dient die usb poort op de digicorder eigenlijk? Ik zou denken om een opname naar een usb-stick over te spelen, maar dat zal wel te simpel gedacht zijn, zeker?

    • Die poort dient tot niets, de mogelijkheid om opnames te maken werd namelijk omwille van copyrightredenen door Telenet uitgeschakeld. Het enige wat wel werkt is een usb-apparaat via die poort opladen, maar ja, dat is natuurlijk weinig nuttig (al kan het in noodgevallen interessant zijn mocht je je pc niet bij de hand hebben en ook niet over een usb-lader beschikken).

    • Ja, maar dat werkt uiteraard niet wegens de kopieerbescherming. “For legal reasons HDMI input is unable to capture from copy protected HDMI sources. Always confirm copyright ownership before capture or distribution of content.”

  3. Ik heb ook sinds kort de INDI-decoder geruild voor de nieuwe Digicorder. Ik zit echter met een beeldprobleem: voorheen was er een HDMI en een composietuitgang (RGB). Ik had de HDMI op de TV en de RGB op de beamer. Nu is die RGB verdwenen en is er enkel een HDMI. Ik heb geprobeerd om er een HDMI-splitter tussen te zetten en ze zo allebei op de HDMI te laten werken. Blijkbaar is daar een beveiligingsinstelling dat dat verhinderd. Na enkele seconden wordt het scherm zwart en ik krijg dan een melding dat er een beveiligingsprobleem is. Iemand een idee om dit op te lossen??? (splitter met of zonder schakelaar maakt geen verschil)

    • Om het eens in het schoon Vlaams te zeggen: you’re f*cked. Die rgb is op de allernieuwste hd recorder verdwenen zodat je geen (analoge) kopieën meer kunt maken van de uitzendingen. Een splitter helpt ook niet, het analoge kanaal wordt omwille van copyrightredenen geblokkeerd.

  4. @Jozef: de tv start idd automatisch op als je de digicorder inschakelt. Het had eigenlijk gemakkelijker kunnen zijn. Als je nu de tv op stand-by zet valt de digicorder ook uit maar andersom niet.
    Dus:
    tv op stand-by is digicorder stand-by.
    Digicorder op stand-by doet niets aan de tv.
    Tv uit stand-by halen doet niets aan digicorder.
    Digicorder uit stand-by halen start de tv op.

    @Vowani: wat heeft het ene met het andere te maken? Hier zit ook een surroundversterker tussen????

  5. Je moet het maar klaar krijgen als bedrijf, je klanten laten betalen om een productiefout te laten oplossen. Kan je je het al voorstellen als je een auto koopt (sorry, huurt !) en hij valt af en toe stil dat men tijdens de garantie periode zegt dat je moet betalen om het opgelost te krijgen !

  6. Is toch wel schandalig dat ze 50 euro vragen voor omruiling van een inferieur apparaat. Het wordt tijd dat er wat concurrentie komt op de markt voor digitale tv.

  7. Snellere menus zijn écht wel nodig – ’t is soms echt wel huilen met de pet op (meer dan een minuut wachttijd hier om de beschrijving van opgenomen programma’s te zijn…). Derde tuner is leuk meegenomen.
    Spijtig dat ze niet meteen naar 1080p zijn overgestapt, was echt ook nog wel een meerwaarde geweest. Aan de andere kant, veel van de TVs kunnen ’t ook niet tonen…

    • Inderdaad Robin, snellere werking was dringend nodig hé. Gelukkig kan ik zeggen dat het écht zo is nu, die nieuwe reageert vrijwel “instant”. Ik ondervind nauwelijks nog dat ik op iets moet wachten, in tegenstelling tot de vorige versies.

      • Dan weet ik alvast wat ik mezelf binnenkort cadeau doe… Alleen eerst alles wat nog op de oude staat bijgezien krijgen 😛

  8. Ben je zeker dat SCART gebleven is? In een review in een Vlaamse krant stond dat SCART weg was.

    USB: inderdaad er zit een USB poort op, maar wat kan je ermee doen?

    Telenet zou moeten voorzien dat een wisseling van toestel alle instellingen behouden blijven en de opgenomen programma’s blijven staan. Dat kan door de hard disk plugbaar te maken of via USB de oude digicorder aan de nieuwe te hangen of zo.

    Test-Aankoop heeft deze maand een review gedaan van de digitale televisie ervaring en ze waren niet blij (en ze hebben gelijk). Ondermeer het feit dat de digicorder niet open is en je dus van de goodwill van Telenet afhankelijk bent, is onaanvaardbaar. Als de vrije markt zou spelen voor digicorders/boxen dan kan degene die niet veel geld wenst te besteden de lichtste versie kopen zonder extra functies en iemand die veel functies wil, kan deze aanschaffen mits meerprijs. Nu kan telenet gewoon de consument gijzelen en bepaalde functies niet aanbieden.

  9. Ik heb thuis al deze nieuwe Telenet HD Digicorder DC-AD2100, ter vervanging van mijn vorige model DC-AD2000.

    En ik moet eerlijk zeggen… het is een GROTE verbetering!

    – de souplesse van de algemene werking is ZEER sterk verbeterd, alles werkt veel sneller qua user-interface, en de decoder reageert nu echt ogenblikkelijk op inputs van de afstandsbediening;

    – ik kan het geluidsvolume weer regelen met de afstandsbediening van de HD Digicorder (die via HDMI verbonden is met de tv) (ps: dit kon vroeger reeds met een SD Digicorder, die via SCART verbonden was met de tv), en hoef dus niet meer die van de tv hiervoor te gebruiken; vermoedelijk gebruiken ze nu een meer recente versie van het HDMI protocol hiervoor;

    – veel meer uren opnametijd door de grotere hard disk van 500 GB;

    – wegens die derde tuner kunnen we naar digitale tv zenders blijven kijken en zappen, zelfs als er twee opnames tegelijk bezig zijn.

    Allez, een bank vooruit en een kus van de juffrouw dus voor Telenet digitale tv, ’t is nu nog veel plezanter om ermee te werken.

      • Jozef, dit kan ik helaas niet testen, want tussen mijn Digicorder en mijn tv zit een surround-versterker (voor de externe luidsprekers).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.