WD Scorpio Black levert desktopprestaties voor notebooks

2
29
WD Scorpio Black

WD Scorpio Black (© ; licentie: )

Western Digital lanceert de WD Scorpio Black, een 2,5-inch harde schijf voor laptops en mobiele opslagsystemen die gelijkaardige prestaties levert als een harde schijf voor desktopsystemen.

De nieuwe WD Scorpio Black 2,5-inch drive biedt een capaciteit van 750 GB, draait aan 7200 toeren per minuut (RPM), heeft een SATA 3 Gb/s interface en beschikt over een cache van 16 MB. Ondanks de hoge draaisnelheid, verbruikt deze drive toch niet meer stroom dan een 5400 RPM-schijf (1,75 Watt in werking).

Advanced Format AFT logo

Advanced Format AFT logo (© ; licentie: )

De harde schijf gebruikt de Advanced Format (AF) technologie en is dus geformatteerd met sectoren van 4 KB, zodat er meer gegevens passen op een kleinere oppervlakte (hogere densiteit). ShockGuard technologie beschermt de harde schijf tegen onverwachte schokken. SecurePark zorgt er dan weer voor dat de opnamekoppen de schijf niet raken wanneer ze niet draait of niet wordt gebruikt. Dit is dankzij WhisperDrive technologie ook een van de stille mobiele harde schijven op de markt. De schijf klinkt nooit luider dan een fluisterstille 28 dBA.

Beschikbaarheid en prijzen
De WD Scorpio Black 750 GB hard drives (modelnummer WD7500BPKT) zijn te verkrijgen bij geselecteerde speciaalzaken en distributeurs. De adviesprijs is € 109,-. Alle WD Scorpio Black 750 GB hard drives worden geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar. De WD Scorpio Black is ook verkrijgbaar in lagere capaciteiten vanaf 160 GB.

Foto van WD
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDuo 10-inch netbooks van Toshiba
Volgend artikelTablet met uitschuifbaar toetsenbord
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.