Veelzijdig inzetbare camcorder scoort

0
55
De NEX-VG10E beschikt over een ‘arm’ waarop de zoeker en de microfoon zijn bevestigd

De NEX-VG10E beschikt over een ‘arm’ waarop de zoeker en de microfoon zijn bevestigd (© ; licentie: )

Design
De Sony NEX-VG10E is uitgevoerd in een combinatie van zwart en chroomkleur. Het geheel oogt daarmee erg stijlvol en vooral robuust. De NEX-VG10E beschikt over een ‘arm’ waarop de zoeker en de microfoon zijn bevestigd. Het windscherm vermindert het geruis van de wind tijdens het opnemen. Op de arm is ook een accessoireschoen en een zelfvergrendelende accessoireschoen voorzien. Je kan bijvoorbeeld een richtmicrofoon en/of externe flitser bevestigen. Een aansluiting voor een externe microfoon en een bevestigingsoog voor een schouderriem zijn eveneens voorzien op de arm.
De achterzijde van de NEX-VG10E biedt plaats aan de meegeleverde NP-FV70 batterij of een optioneel verkrijgbare NP-FV100 batterij met een grotere capaciteit. Met de NP-FV70 kan je 155 minuten onafgebroken opnemen. Als je de NP-FV100 plaatst, neemt de opnameduur sterk toe: tot 330 minuten onafgebroken opname.
De linkerzijde van de NEX-VG10E huisvest het 3-inch lcd-scherm. Wanneer het scherm opengeklapt is, zie je ook meteen een heleboel bedieningstoetsen. Net onder het scherm is een klepje voorzien met daaronder de Memory Stick PRO Duo en SD kaartsleuf. Naast het batterijcompartiment is een batterij vrijgavehendel voorzien. Ook zijn een aantal veelvuldig gebruikte toetsen zo geplaatst dat je ze gemakkelijk met je duim kan bedienen. We zien een aan-uitschakelaar, een mode-toets om te switchen tussen fotograferen en filmen, een start-stopknop en een shutter-knop om eenvoudig foto’s te kunnen maken. Een ledje geeft aan of je in film of foto mode werkt. De riem zorgt ervoor dat de NEX-VG10E vlot in de palm van je hand ligt. Tot slot zijn op de rechterzijde de aansluitingen aangebracht: een hdmi-out, een mini-usb poort, de hoofdtelefoon-aansluiting en een voedingsaansluiting. Uiteraard vormt het gebruik van een statief geen probleem dankzij het schroefgat onderaan de camera.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelLego en augmented reality
Volgend artikelLaptop met dubbel multitouch-scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.