Lego en augmented reality

0
16

Wordt het spelen met de traditionele Lego-blokjes straks een heel nieuwe ervaring? Intel onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om augmented reality toe te voegen bij het spelen met Lego. Ook in de keuken biedt augmented reality mogelijkheden.

OASIS is softwarearchitectuur ontwikkeld door Intel Labs. Het staat voor Object-Aware Situated Interactive Systems en maakt het mogelijk om toepassingen te ontwikkelen die gebruik maken van dieptecamera’s en computeralgoritmes voor de herkenning van voorwerpen en bewegingen, en die te combineren met interactieve projectie. In een video tonen onderzoekers hoe ze met OASIS interactieve scenario’s kunnen ontwikkelen bij het spelen met Lego-speelgoed.
Als het systeem bijvoorbeeld het Lego-figuurtje van een draak herkent, begint het automatisch vuur te spuwen. Zet de draak bij een gebouw en het vliegt in brand. Stuur er een brandweerwagen op af en de brand wordt geblust. Je zou kunnen zeggen dat het systeem toont wat kinderen zich verbeelden als ze met Lego spelen. Je kunt je afvragen of een dergelijke toepassing de verbeelding van kinderen niet beknot. Maar de video toont ook het voordeel ervan: met weinig Lego-speelgoed kunnen ze toch een hele wereld opbouwen. De meeste voorwerpen kunnen met het systeem immers worden geprojecteerd.

Intel toont in een andere video ook hoe OASIS in de keuken voor een revolutie kan zorgen.

Vorig artikelEerste Android 2.3 mobiele telefoon
Volgend artikelVeelzijdig inzetbare camcorder scoort
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.