Comfortabele oortjes met transparante basweergave

0
169

Luistertest
Teufel Aureol Groove dopjesTeufel heeft de Aoreol GROOVE oortjes ontworpen met in het achterhoofd de sterke aanwezigheid van bassen in moderne muziek als R&B en electro. De oortjes zijn erop gemaakt bij deze stijlen een diepe en transparante basweergave te brengen. De bassen klinken inderdaad zeer goed en vol. Ze overstemmen daarbij echter niet de hogere tonen, zoals dat vaak het geval is bij goedkopere oortjes.
De oortjes filteren achtergrondgeluid goed genoeg weg, opdat je ook op straat je muziekspeler niet te hard moet zetten. Ik heb al beter isolerende oortjes in mijn oren gehad, maar deze doen zeker hun werk. Bovendien is het om veiligheidsredenen beter niet alle omgevingsgeluid weg te filteren.
Ook de stereoscheiding werkt op een correcte manier. Samen met de correcte weergave van hoge en middentonen en een diepe, niet overstemmende basweergave zorgen deze oortjes voor een aangename luisterervaring.
Misschien toch één puntje van kritiek. De oortjes vormen als het ware een bolletje met een draadje aan. Dit zorgt ervoor dat het inbrengen wat handigheid vereist. Een kleine rubberen versteviging op de plek waar de geluidkabel het oortje binnenkomt zou dit probleem oplossen.

Conclusie
De dunne kabeltjes en de siliconen dopjes in verschillende maten zorgen ervoor dat de GROOVE oortjes comfortabel zitten. De dopjes filteren omgevingsgeluid relatief goed weg, waardoor je je muziekspeler niet te luid hoeft te zetten. Last, but not least is de geluidweergave van een goede kwaliteit. Sennheiser en andere merken bieden oortjes aan van een zelfde bouwkwaliteit voor een flink lagere prijs, maar de bassen overstemmen bij deze oortjes al gauw de rest van het frequentiebereik.

(90/100)

Adviesprijs
€ 69
Foto van Teufel
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
Vorig artikelHigh-end 3D gaming laptop
Volgend artikelAdam Savage van Mythbusters over hoe hij problemen oplost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.