LCD-monitor voor professionals

2
124

De onderkant is overigens gemaakt van zacht rubber, zodat je de monitor niet beschadigd. Na kalibratie kun je een icc-profiel bewaren dat aangepast is voor jouw monitor en werkomgeving. Je kunt het icc-profiel achteraf ook testen met dezelfde kalibrator, om te controleren dat alle kleuren wel degelijk juist worden weergegeven. Verder is het met de Blue EYe Pro mogelijk de lichtomstandigheden op je werkplek te meten en die informatie gebruiken om het icc-profiel nog beter af te regelen.

LaCie Blue Eye Pro kalibratierapport

LaCie Blue Eye Pro kalibratierapport (© ; licentie: )

Verder zijn er allerlei geavanceerde metingen en instellingen mogelijk voor wie het onderste uit de kan wil halen.

In de praktijk
We vonden geen enkele kapotte pixel. Op onze normale benchmark voor beeldschermen scoorde deze monitor perfect. We hebben na kalibratie ook een aantal testen uitgevoerd met een fotobewerkingsprogramma en stelden vast dat de kleurechtheid van de monitor erg goed is. Vooral de zwartweergave is erg goed en dat is niet alleen bij foto’s maar ook bij video’s van belang. Dit laatste bemerkten we ook toen we via een Blu-rayspeler enkele video’s afspeelden op de LaCie 324.Nog een positief punt is de brede kijkhoek van deze monitor; je kunt er perfect met z’n tweeën voor gaan zitten zonder dat een van de twee moet inboeten aan beeldkwaliteit.  Het stroomverbruik piekt ij 140 Watt, wat niet echt zuinig is.

Conclusie
De LaCie 324 is misschien niet de technisch geavanceerde professionele monitor, maar voor zijn prijs biedt hij heel wat kwaliteit voor wie (semi-)professioneel bezig is met ontwerpen, fotobewerking, cad of videobewerking.

(89/100)

Adviesprijs
€ 1009; LaCie Blue Eye Pro kalibratiesysteem kost € 389.
Foto van LaCie
Website: LaCie België Website: LaCie Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelReeksje Android internettablets van Archos
Volgend artikelInklapbare muis met touchstrip van Microsoft
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.