LCD-monitor voor professionals

2
124
LaCie 324 LCD-monitor

LaCie 324 LCD-monitor (© ; licentie: )

De Full HD 1080p LaCie 324 is een 24″ lcd-monitor waarop je twee A4-pagina’s naast elkaar kunt bekijken. Omdat hij dankzij de 10-bits gammacorrectie 95% van het Adobe RGB-kleurbereik en 97,9% van het ISO coated kleurbereik kan weergeven, is hij volgens LaCie uitermate geschikt voor professioneel gebruik door ontwerpers, dtp’ers en videotechnici. We hebben hem getest.

Game-designers, video- en fotobewerkers, cad-gebruikers en dtp‘ers stellen andere eisen aan hun monitor dan gewone gebruikers. Zo is een natuurgetrouwe kleurweergave erg belangrijk. De 24″ LaCie 324-monitor kan die taak aan dankzij zijn geavanceerd lcd-paneel met 10-bits gammacorrectie. LaCie verkoopt trouwens ook nog kalibratiehardware en -software waarmee je deze monitor perfect kunt afstellen op je werkomgeving en het soort werk dat je wil verrichten.

In de verpakking
Naast de monitor en de voet vinden we in de verpakking ook nog een vga-kabel, hdmi-kabel, dvi-d kabel, audiokabel en een systeem om de kabels netjes achter op de monitor te bundelen, zodat ze niet slordig loshangen. Verder bevat de doos ook nog een quick install guide, een cd-rom met icc-profielen (numerieke tabellen die de kleurkarakteristieken van de monitor bevatten) en volledige handleiding.
In en een aparte platte doos zit een lichtkap die je rond de monitor kunt bevestigen zodat er geen extern licht op valt. Dit accessoire hoort bij de apart verkrijgbare, maar voor professioneel gebruik onmisbare LaCie Blue Eye Calibrator, een apparaatje en software waarmee je de kleuren en andere kritische instellingen van de monitor perfect kunt afstellen.

1
2
3
4
Vorig artikelReeksje Android internettablets van Archos
Volgend artikelInklapbare muis met touchstrip van Microsoft
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.