Lumix camera met touch screen

0
33
Panasonic Lumix DMC-FX70

Panasonic Lumix DMC-FX70 (© ; licentie: )

Panasonic voegt een nieuw model toe aan de Lumix reeks compactcamera’s met touch screen bediening en een nieuwe hoge kwaliteit Leica lens.

De 14,1 megapixel Lumix DMC-FX70 is uitgerust met een Leica DC Vario-Summicron lens met f/2.2 lichtgevoeligheid. De camera kan hierdoor fotograferen met een kortere sluitertijd om heldere en scherpe foto’s te maken zelfs in situaties met weinig licht. De Leica 4 mm ultra groothoeklens biedt 5x optische zoom (24-120 mm bij 35 mm camera equivalent). De ingebouwde Intelligent Resolution Technologie maakt het mogelijk de optische zoom met 1.3x digitaal te verlengen zonder resolutieverlies.

Touch LCD
De Lumix FX70 is ook uitgerust met 3-inch Touch LCD met 230.000 pixels. Je kunt de camera de AF laten in stellen door het scherm aan te raken. Net als bij de door DiskIdee geteste Nikon Coolpix S4000 kan je het Touch LCD-scherm ook als ontspanknop gebruiken. In IA (intelligent Auto)-functie schakelt de camera bovendien automatisch naar de juiste modus afhankelijk van het aangeraakte onderwerp. De IA-functie heeft ook een Motion Deblur Mode die er samen met de lichtgevoeligheid van de lens en de POWER O.I.S. (optische beeldstabilisatie) voor zorgt dat foto’s altijd scherp zijn, aldus Panasonic. En om foto’s te bekijken kun je met de zogenaamde ‘drag’ functie eenvoudig door de gemaakte foto’s bladeren.

HD video
Panasonic rustte de FX70 ook uit met AVCHD Lite videofunctionaliteit. Naast High Definition kwaliteit heeft de FX70 ook een Dolby Digital Creator aan boord om zo ook in hoge kwaliteit geluidsopnames te maken. Om het geluid bij video-opnamen te optimaliseren heeft de camera een functie voor het onderdrukken van windruis. De 5x optische zoom kun je ook gebruiken bij het filmen.

Prijs en beschikbaarheid
De Panasonic Lumix DMC-FX70 is beschikbaar eind augustus voor een adviesprijs van € 229.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetere integratie vereenvoudigt gebruik home entertainment
Volgend artikelLuidt iPad einde van pc-tijdperk in?
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.