Vergelijken we appels met peren?

3
313

Grafische kaart
Eén van de eigenschappen van een Intel Core i3 processor is dat die een grafische chip aan boord heeft. Die wordt enerzijds gekenmerkt door een grote energiezuinigheid, maar anderzijds ook door zijn nogal beperkte prestaties. Prima voor Word en Excel, maar onvoldoende wanneer je een “entertainment-kanjer” of een “desktopvervanger voor gaming en multimediagebruik” belooft. Dus werden beide notebooks voorzien van extra grafische kaart.
Bij de Toshiba Qosmio F60-10M werd dat de NVIDIA GeForce GT 330M, terwijl Medion voor de Akoya P8614 (MD 98310) bij de concurrentie ging aankloppen voor een ATI Mobility Radeon HD 5165. Beide kaarten kregen bovendien 1024 MB eigen videogeheugen mee.

ATI of NVIDIA?

ATI of NVIDIA? (© ; licentie: )

Nu bestaan er meerdere lijsten van grafische kaarten, gerangschikt volgens hun prestaties, maar de volgorde is niet altijd dezelfde. Dat hangt nogal af van wat je precies waarmee meet. Zo plaatst NotebookInfo beide kaarten in de categorie “Mittelklasse Grafikkarten”. De ATI staat onderaan op de 5de plaats, de NVIDIA staat helemaal bovenaan op plaats 24 en haalt hiermee bijna de status van de “Gaming and Highend Grafikkarten”.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelCompacte led-tv’s van Sweex
Volgend artikelKijken in drie dimensies
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Bedankt voor het antwoord. 1 mei waren de laptops uitverkocht bij Aldi ze zouden mij bellen als er nog binnen kwamen. We zijn nu 2 weken verder maar nog niets van \Aldi vernomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.