Compacte SonicWall TZ-routers bieden veel functionaliteit

0
92

Beheer
Het firewall-deel van de TZ-serie is rijkelijk voorzien. Er zijn regels aanwezig voor VoIP-verkeer, wizards voor het definiëren van eigen internetservers, VPN-, draadloze en poortconfiguraties, noem maar op.

SonicWall TZ-serie: webbeheer, beveiligingsdashboard

SonicWall TZ-serie: webbeheer, beveiligingsdashboard (© ; licentie: )

Het webbeheer heeft een duidelijke uitklapbare menuboom uiterst links met de daarbij horende detailpagina rechts daarvan. SonicWall gebruikt wit en blauw als hoofdkleuren. Er zijn aparte hoofdrubrieken voor SonicPoint AP’s ( de eigen AP’s van SonicWall), de 3G/Modem-connectiviteit en de VoIP-instellingen.
Onder de rubriek ‘Security Services’ zie je een samenvatting van alle diensten met de bijhorende licenties en hun vervaldatum. Verder zijn er rubrieken met configuraties per beveiligingsonderdeel. Dat gaat om de inhoudsfilter, client- en gatewayantivirus, inbraakpreventie (IPS), parasietbestrijding, en RBL-filter. Dat laatste staat voor ‘Real-time Black-List’. Hierbij kun je de TZ200 een beroep laten doen op publieke en gereputeerde zwartelijstservers zoals die van Spamhaus.org. De adressen op die zwarte lijsten worden dan niet alleen vanuit de spamfilter gebruikt, maar ook door de firewall.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraagbare scanner van Lenco neem je overal mee
Volgend artikelNieuwe Aldi-pc is logische evolutie