SonicWall TZ100 en TZ200 draadloze breedbandrouters review

Compacte SonicWall TZ-routers bieden veel functionaliteit

0
SonicWall TZ-200 router en utm

SonicWall TZ-200 router en utm (© ; licentie: )

SonicWall brengt al een aantal jaren kleine UTM-breedbandrouters speciaal voor kleine bedrijven, zelfstandigen en thuiswerkers op de markt. Die kunnen behoorlijk wat meer dan de gebruikelijke huis-tuin-en-keukenrouters. We testten de TZ100 en TZ200 draadloze breedbandrouters.

De SonicWall Network TZ100/TZ200/TZ210 familie van breedbandrouters zijn specifiek gericht op de KMO / MKB-markt en ook geschikt voor voor zelfstandigen, vrije beroepen en thuiswerkers. Deze routers zijn dan functioneel heel wat rijker uitgerust dan de doorsneelbreedbandrouter die je in de grootwarenhuizen kunt kopen.

Uiterlijk
Op het eerste zicht is er weinig verschil zichtbaar tussen de TZ-routers van SonicWall en een doorsnee draadloze router. Het is een kleine vierkante router in een smaakvolle roomwitte uitvoering, erg fraai afgewerkt met afgeronde hoeken.
Achteraan zien we vijf netwerkpoorten van X0 tot X4 genummerd, een UTP-consoleaansluiting en de voedingsconnector. Op de hoeken kun je twee antennes vastschroeven; die verzorgen voor het draadloze verkeer in de WiFi-band. Naar wens kun je een gewone TZ-versie met IEEE 802.11g krijgen of een ‘Wireless N’-variant met ondersteuning voor IEEE 802.11n.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.