Aldi verkoopt goedkope HP multifunctional met WiFi

2
Op woensdag 23 mei a.s. kunnen Belgische Aldi-klanten een goedkope WiFi-multifunctional kopen. Het is geen Medion, noch een onbekend merk uit het Verre Oosten, maar een heuse Hewlett-Packard: de HP DeskJet 3052A e-All-in-One Printer. In januari verkocht Aldi al een versie van deze printer met een lichtjes verschillend typenummer (3050A). Is 70 euro voor een multifunctional een goede deal? DiskIdee zocht het voor je uit.

Aldi België verkocht in januari een HP DeskJet 3050A e-All-in-One Printer voor 70 euro. Voor hetzelfde geld pakt het aanstaande woensdag 23 mei uit met  de HP DeskJet 3052A e-All-in-One Printer. Wat is het verschil met de vorige versie en is het een goede printerdeal? Wij zochten het uit.

HP DeskJet 3052A

HP DeskJet 3052A met inktpatronen (© ; licentie: )

De HP DeskJet 3052A e-All-in-One Printer is een A4-instapmodel dat volgens HP 79 euro moet kosten. Bij Aldi krijg je er dus welgeteld 9 euro korting op. Mooi meegenomen, maar niet echt spectaculair. Wat is het verschil met de HP DeskJet 3050A e-All-in-One Printer die Aldi in januari van dit jaar verkocht? Wel, voor zover wij hebben teruggevonden… geen, behalve dan het lichtjes verschillende typenummer. HP heeft nog een eigen, intern typenummer voor deze printer, namelijk j611. En laat dat nu net hetzelfde interne typenummer zijn als voor de 3050A. Op de Belgische website van HP vind je trouwens alleen de 3050A terug. De 3052A staat wel op de Amerikaanse website. Is dit dan een Amerikaans model? Neen, wij vermoeden dat het een supermarktmodel is, want in de V.S. wordt deze printer bijvoorbeeld ook bij Walmart verkocht. Overigens voor veel minder geld dan wat je er hier voor moet neertellen…

 
Inkt

Zowel de 3050A als de 3052A gebruiken dezelfde inktpatronen, namelijk de HP 301 zwart- en driekleureninktpatronen (cartrdiges). Die kosten rond de 20 euro voor de zwarte versie en rond de 22 euro voor de gewone driekleurenversie. Er zijn voor deze multifunctional ook XL zwart- en kleurenpatronen beschikbaar met meer inkt die elk ongeveer 30 kosten. Je ziet dat de echte kostprijs van deze multifunctionele printer in de inkt zit. Hoe vaker je een inktpatroon moet kopen, hoe meer de printer je zal kosten. Straks zullen we je daar meer over vertellen.
Op de volgende pagina van dit artikel bekijken we eerst wat deze instapmultifunctional allemaal in zijn mars heeft.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.