Netwerkopslag voor de gewone consument

0
173

Logbestanden
In de laatste categorie vinden we alle ‘Informatie’ over het apparaat. Ook een logbestand wordt bijgehouden, maar dat is nogal cryptisch en dus moeilijk leesbaar voor een leek.

Optisch
Je kan de N2R1 ook gebruiken om cd’s en dvd’s af te spelen via je netwerk. Deze functionaliteit hebben we niet getest, omdat we het minder van belang vonden dan de back-up functie. Maar het is dus mogelijk. Wat we wel hebben getest, is het overdragen van data van een zelfgebrande cd. Omdat de optische drive gewoon verschijnt als een share is het erg eenvoudig om data ervan naar je pc te kopiëren. Je maakt in de verkenner gewoon een netwerkverbinding naar \\192.168.1.12\cdrom (waarbij je het ip-adres invult dat de NAS heeft gekregen).

Verbruik
De stroomadapter verbruikt drie watt als deze niet is aangesloten op de NAS. Dit sluimerverbruik is op zich niet gewenst, maar een NAS is meestal toch ingeschakeld en daarom stoort het ons niet echt. De ingeschakelde N2R1  verbruikt ongeveer 20 watt als deze in idle-stand staat (ingeschakeld, maar geen schijfactiviteit). De N2R1 verbruikt gemiddeld 27,2 watt wanneer deze gebruikt wordt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelNieuwe tv-lijn bij LG
Volgend artikelEen tweede kans voor slechtwerkende software