Nieuwe tv-lijn bij LG

0
38
LG Infinia LE9500

LG Infinia 47LE9500 (© ; licentie: )

De nieuwe Infinia-reeks van LG omvat naast plasma ook Full LED Slim HD-tv’s die een strak ontwerp combineren met de nieuwste technologieën.

LG’s Infinia tv-lijn speelt in op de veranderende manier waarop consumenten een tv gebruiken. Ze kijken niet alleen naar programma’s, maar gebruiken het toestel ook voor internettoegang en multimediabeleving.

DLNA
De Infinia Full HD 1080p LED- en plasma-tv’s bieden NetCast Entertainment Access. Hierdoor kan je via de televisie Skypen en YouTube-filmpjes of het actuele AccuWeather-weerbericht bekijken. Ook ondersteunen de Infinia-televisies de DLNA-technologie (Digital Living Network Alliance) waarmee ze draadloos een verbinding kunnen maken met een pc of een extern opslagapparaat, zoals een NAS. Zo heb je eenvoudig toegang tot foto’s, films en muziekbestanden die je kan afspelen op de Infinia-tv’s.

Full LED Slim
De LG Infinia-lijn HD-tv’s bestaat uit een LED-serie met de LE8500 en de LE9500, naast de PK950 en PK750 plasma HD-tv’s. Door gebruik van de nieuwe LED-technologie Full LED Slim en innovatieve backlight-technologie hebben de LE9500 (TruMotion 480Hz) en LE8500 (TruMotion 240Hz) een ultraslank design. De LE9500 heeft een diepte van 22,4 millimeter, terwijl de rand 8,5 millimeter dik is. Bovendien zorgt de technologie voor een lager energieverbruik. De 47- en 55-inch LE9500-televisies zijn Active 3D-modellen.

Draadloze optie
Met de optionele LG Wireless Media Box beschikken de toestellen in de Infinia-lijn ook over draadloze mogelijkheden. Je kan Blu-ray-spelers, kabel- of satellietkastjes en spelconsoles op deze box aansluiten, waarna ze via de Wireless Media Box draadloos een verbinding maken met de Infinia-tv. Dit gebeurt volgens LG zonder kwaliteitsverlies van video of audio doordat gebruik is gemaakt van de WHDI-standaard (Wireless High-Definition Interface) die communiceert via 5 GHz-bandbreedte. De Wireless Media Box heeft een bereik van vijftien meter van de Infinia-televisie.

Prijs en beschikbaarheid
De LG Infinia-tv-lijn is vanaf april 2010 verkrijgbaar. Prijzen van de verschillende modellen werden niet meegedeeld.

Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSmartphone voor het sociale leven
Volgend artikelNetwerkopslag voor de gewone consument
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.