Windows Mobile smartphone in mini-uitvoering

0
29
HTC HD mini

HTC HD mini (© ; licentie: )

Op het Mobile World Congres in Barcelona kondigde HTC naast twee Android smartphones ook nog een Windows Mobile smartphone met touchscreen aan in een compact design.

Naast de Desire en de Legend toonde de smartphone fabrikant ook nog de HTC HD mini. Deze Windows Mobile smartphone meet 103,8 x 57,7 x 11,7 mm en weegt 110 gram. De HD mini brengt de mogelijkheden en de gebruikerservaring van de HTC HD2 samen in een compacter ontwerp. De mini-uitvoering heeft een 3,2-inch capacitive aanraakgevoelig scherm met een HVGA resolutie (320 X 480 pixels).

Multitouch
Besturingssysteem is Windows Mobile 6.5 Professional met de nieuwe versie van HTC Sense. Het scherm ondersteunt ook de multitouch-functie van de nieuwe HTC Sense-interface, zodat je via het aanraakgevoelig scherm met meerdere vingers in- en uit kan zoomen in verschillende applicaties, zoals webpagina’s, Word documenten, PDF’s, foto’s of e-mails.

Communicatie
De HTC HD mini is net als de HD2 gericht op ‘people-centric communication’. De smartphone biedt volledige Outlook-integratie en direct inzicht in je persoonlijke communicatie. Ook beschik je met HD mini over HTC Peep, een Windows-gebaseerde Twitter-toepassing.
Processor is een 600 MHz CPU. Het toestel ondersteunt Wi-Fi IEEE 802.11 b/g en Bluetooth 2.1. Verder heeft de smartphone over een 5 megapixel camera en is hij uitgerust met een 3.5 mm stereo audio jack.

Beschikbaarheid en prijs
De HTC HD mini is te koop vanaf het tweede kwartaal van dit jaar vooreen adviesprijs van € 399.

Foto van HTC
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNieuw topmodel van HTC
Volgend artikelHandzaam laptopje met Android besturingssysteem
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.