Corel PaintShop Photo Pro X3

PaintShop Photo Pro in nieuw jasje

79
Corel PaintShop Photo Pro X3
Corel PaintShop Photo Pro X3
Corel brengt een nieuwe versie uit van het fotobewerkingsprogramma PaintShop Photo Pro. Versie X3 biedt geavanceerde functies voor fotobeheer en -bewerking en nieuwe creatieve gereedschappen, waaronder ondersteuning voor HD-video.

Het populaire programma PaintShop vaart al een tijdje onder de vlag van Corel. De nieuwe versie PaintShop Photo Pro X3 heeft een nieuwe geïntegreerde tab Ordenen waarmee je foto’s van een waardering of een label kan voorzien en beeldbestanden snel kan zoeken en retoucheren. Met een paar klikken kan je ook RAW-afbeeldingen omzetten in een andere indeling, bijvoorbeeld om ze op het web te posten, te delen of gewoon af te drukken.

Labo
Het bewerken en verbeteren van foto’s gaat nu sneller dan ooit, volgens Corel. Zo kan je wijzigingen die in een afbeelding zijn aangebracht vastleggen en vervolgens toepassen op meerdere foto’s tegelijk, zodat je dezelfde wijzigingen niet steeds opnieuw moet uitvoeren. In het Snellaboratorium vind je veelgebruikte tools op één locatie terug, zoals Kleurbalans, Plaatselijke tonemapping, Helderheid/Contrast, Verscherpen en Eénstaps ruisverwijdering.

79 REACTIES

 1. Ik zie net dit topic pas maar het probleem met unlimited en psp13 licht aan een update van psp13.
  Als je PaintShop Photo Pro X3 Service Pack 2 http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Content/1157481830100?pid=1278964026654 deze patch erover heen doet dan werkt unlimited als vanouds.

  Probeer voorlopig dan je PSP13 niet meer te updaten want dan krijg je dit probleem geheid weer.
  Bij werkt nu alles.

  Alleen heb ik nu een probleem met X4 waar dus de filters ook niet allemaal werken.
  En daar nog geen patch voor gevonden.

  Groet Sjan

 2. X3 is een goed programma zolang je met XP werkt en niet aan PSP doet. De filters aan de praat krijgen is een heel gedoe en sommigen doen het helemaal niet meer. Voor foto’s bewerken is het een prima programma.
  Ik vind dat Corel zich moet schamen dergelijke software te adviseren (heb de Ultimate)als werkend onder Windows7 want dat doet het dus niet! Ik raad het niemand aan die graag met PSP blijft werken zoals we dat in XP gewend zijn. Je kunt beter je computer opnieuw laten installeren met XP dan de ellende van Windows7 en Corel X2 of 3 Ultimate.

 3. Hallo, ik heb de pspx3 proefversie gedownload. Draait op een Windows 7 64-bits en alles werkt tot nu toe nog prima. Als ik deze comments lees dan vraag ik me toch af of het wel een goede aankoop zou zijn.

  • De meeste commentaren hebben betrekking op onderdelen van PSPP X3 die op bepaalde pc’s niet zouden werken. Vandaar onze dringende vraag: kandidaat-kopers, probeer eerst de gratis proefversie en als die 100% werkt, koop dan pas een licentie! Dat is precies wat jij gedaan hebt, dus als het bij jou werkt zoals het hoort is er weinig of geen reden om niet tot aanschaf over te gaan. Je hoeft het programma op je pc niet eens te de-installeren!

 4. Ik heb de pspX3 aangekocht na de X en de X2 en ik ben wel tevreden over het programma, ligt misschien aan het mannetje dat achter de pc zit.

   • ik het windows 64 bits, dan moeten die niet in map systeem 32. En die dll’s zijn geplaatst. Hij neemt een klein aantal filters aan, maar de meeste niet. Ik ben ook niet de enige met dit probleem. Volg lessen via een groep en mensen met windows7 64 bits idem probleem, terwijl Corel beweert dat dit programma onder die versie van windows zou werken. Ik vind als men dit beweert men ook tenminste ergens fatsoenlijke uitleg kan verschaffen. Zowel Windows als Corel

 5. Te oordelen aan de reacties zijn er nogal wat lezers die achteraf problemen ondervinden met PSP. Ik kan maar één goede raad geven aan eenieder die overweegt PSP – intussen PSPP – aan te schaffen: probeer het toch eerst eens! Een volledig werkende 30 dagen proefversie vind je op de website van Corel. Zo vermijd je een miskoop!

  • Ben ik niet met je eens, ik had eerst een proefversie X3 en die deed het ook niet naar behoren, zelfs gekocht en weer teruggestuurd.
   Dus kom met een goede oplossing en niet reklame maken voor Corel, Laat die eerst maar eens alles oplossen en de mensen fatsoenlijk te woord staan.
   Want dat kunnen ze niet eens.

 6. Hallo ik doe al 4 jaar aan psp; Had de X gekocht maar die deed het niet onde W7. Ik had trouwens mijn link daarvan kwijtgedaan en belde naar Corel:” wij volgen dat prog niet meer en kunnen u niet helpen, heel tof. Ik heb ook de pspXII maar gaf ook problemen met de filters. Bel terug naar Corel :” je zou de X3 moeten kopen die is speciaal ontworpen voor W7, oké ik bestel de volledige versie, nu is er een probleem met filter unlimited hij geeft maar een een klein stukje van de bewerking op mijn afbeelding; psp9 staat er ook nog op en die doet alles perfect. Bel dan weer maar eens naar Corel en ik word daar weer afgescheept, filters ondersteunen ze niet zegt ze tegen mij.
  Ik vraag een doorverbinding naar de techniche dienst en dat vertikt ze gewoon.
  Heel goede service moet ik zeggen; Ik zou nu het filter unlimited moeten kopen. Ja zo houden ze u wel bezig en ik weet niet eens waar hem hij te koop is. Ben dus alles behalve tevreden over Corel maar ondertussen ben ik weer wat armer en het werkt niet. Ik weet het ook niet meer

 7. In febr. 2010 heb ik X13 aangeschaft, inclusief alle problemen. Op 4 april schreef ik in deze rubriek nog dat ik het onder de knie had door de juiste patches te installeren. Korte tijd daarna ging het weer mis en heb ik X13 verwijderd en X11 weer geinstalleerd en heb er verder niet meer naar om gekeken.

  6 Weken geleden een nieuwe pc aangeschaft met W-7 en ook weer X13 geinstalleerd. En wat schetst mijn vebazing, het doet waar het voor aangeschaft is. Tot nu toe geen problemen en haperingen meer en regelmatig updates van Corel ontvangen.

 8. Beste Erwinc,

  Hartelijk dank voor jou fijne commentaar.

  Maar als ik een produkt FANTASTISCH vindt, dan is dat ook zo.
  Ik praat echt NIEMAND na.

  NEEN, JAMMER GENOEG KRIJG IK NIETS BETAALD VOOR MIJN REVIEWS.

 9. Grappig,
  Gezien de ongeloofwaardige comment, heb ik even op Cor Juinen gegoogled. Je vind allerlei reviews van hem maar altijd met de woorden “Fantastisch”, “Uitstekend” en “100% Tevreden”.
  Zeker iemand die betaald wordt om positieve reviews te schrijven?

 10. Had een versie op me onlangs gekochte laptop staan een X3 versie. Deed het eerst uitstekent tot deze week… Elke keer als ik hem wil opstarten loopt ie al vast… Fijn programma zeg…. als het zo moet

 11. Mariette, idem hier maar met Corel Shop Pro Photo X2. Al bijna een jaar loop ik er van tegen de muren op. Tel me maar mee voor Radar.

 12. Ik ben een verwoed psper. Een aantal jaren terug ben ik begonnen met psp 7 daarna met X gecopieerde versies wel te verstaan. Nu had ik een nieuwe dektop gekocht met win7 en voor het eerst psp 13. Dacht als ik er eentje kopen moet dan maar meteen de nieuwste versie. Wat een sof. Nu 4weken verder, alle dagen aan het zoeken, kom ik er achter dat het de allerslechste versie is die tot nu toe gemaakt is. Filters die ik erin wil gebruiken lukken niet omdat w7 een pspx3 niet samen werken en dat is maar een voorbeeld wat slecht is aan het programma, maar wel voor mij de meest frustrerende. Als er naar radar gegaan word doe ik zeker mee.
  Gr Mariette.

 13. Werk al jaren met Paint Shop Pro vanaf PSP6, maar zo slecht als na de overname van Jac door Corel heb ik het echt nog nooit meegemaakt PSP X3 werkt voor geen meter en ligt stoffig te worden in de kast, werk nog steeds met PSP X2 zonde van mijn geld en o mijn god volgende maand ga ik over naar Wndows 7 64 bit moet ook veel problemen geven, denk er ook hard over nu maar eens over te stappen naar Adobe.

 14. Zoals ik al zei, is er verleden week al een nieuwere (13.2.1.20).
  Je programma checkt maar om de 2 weken of maand ofzo. Je moet een update manueel activeren via help (vermoed ik).
  Deze update 13.2.1.20 lost zeker het probleem van de lege folders op.

 15. De laatste update van PSP X3 v.13.2.1.15 niet inatalleren
  want dan werkt Insteekfilter UNLIMITED 2.0 NIET MEER GOED.
  Beslist niet doen

 16. Is een bug.
  Ik had verleden week ofzo een update gedaan en zag dan geen inhoud van de mappen meer.
  Eind verleden week was er terug een update die dat probleem oplost.
  Eens proberen om manueel up-te-daten via Help en “op updates controleren”
  Standaard kijkt hij maar eens om de week of maand ofzo…

 17. Altijd prima gewerkt met psp vanaf versie 6 van 8naar 10 en nu x3 als je in de browser van `10 gaat staan alle mappen met inhoud ver meld filters -penselen -maskers enz als ik filters importeer weet je ze te plaatsen .In de browser naar x3 zie ik alleen dichte mappen zonder inhoudsmelding Corel gemaild melding onopgelost Weer gemaild melding die mappen zijn om U eigen filters enz in te doen Er staan 15 mappen zonder vermelding .Als je ze opent staan er lijsten en achtergronden in In welke van die 15 mappen en submappen moeten dan mijn eigen filters /weer gemaild ik hoor niets meer .Staan bij U ook alleen maar die 15 mappen zonder erachter de inhoud zoals bij vorige versies??Dank voor een antwoord

 18. Ik denk dat het hele programma een miskleun is want het wordt nu al aangeboden voor slechts 39 euro bij de Makro terwijl paintshop pro 12 voor 25 euro in de uitverkoop is. Het grappige is wel dat beide versies gewoon naast elkaar in de schappen liggen met dit geringe prijsverschil. Ik heb paintshop nog nooit zo snel in de uitverkoop zien gaan.

 19. hallo,
  ik krijg geen enkele versie geinstalleerd op mijn pc
  steeds komt die met een foutmelding aan
  ik werk met vista en dacht dat dit meschien het probleem zou zijn. maar ik zie dat het onder vista ook gewoon moet kunnen werken.
  meschien iemand een tip hoe ik toch het programma geinstalleerd krijg ?

  bvd

 20. Ik werk ook met pspx3 en heb dezelfde problemen als hier worden beschreven.
  heb vista.
  gewoon afwachten op een update lijkt me het beste, maar niet netjes van corel

 21. Heeft iemand intussen al oplossingen gevonden voor Corel Paint Shop Pro Photo X2, windows 7 64 bits en gebruik van filters en lettertypes? Na 8 maanden zoeken wor dik het stilaan beu.

 22. Ik ben ook Corel beu. De support bij installatie wat hun aanprijzen is nul komma nul. Hun beloofde email wordt ook niet geantwoord. Betalen moet je gelijk maar je download produkt werkt niet.

 23. Afgelopen maandag was ik het, na weeral een aantal uur knoeien met PSP, zo beu dat ik meteen Adobe Phostoshop/Premiere elements heb gekocht.

  • Nou dat is dan een rede om ook naar Radar te schrijven, tenminste als je dat wilt natuurlijk.
   Had je PSPX3 gekocht?? Ik wel en nu al spijt, want fatsoenlijk helpen daar doen ze niet.

 24. Ik ben nu erg boos na die antwoorden van Corel.Niets werkt er meer, alles wordt wit.
  Ik heb nu idd een bericht richting Radar gestuurd.
  Het zou fijn zijn als er meerdere dat zouden doen. Misschien dat ze dan wel fatsoenlijk kunnen reageren bij Radar.
  Hoe meer zielen hoe meer vreugde zeggen ze wel eens.

 25. Ik ben het met de Hr. Henk P helemaal eens. We moeten maar eens naar Radar stappen.
  Ik heb het progr gekocht enb kan het niet eens gebruiken.
  De helft van de materialen doet het niet eens.
  Als ik ergens een tekst wil inzetten ben ik gewoon alle kwijt, want het word dan helemaal wit en reageert nergen meer op.
  Zo ook met de gereedschapper onder het teksttool.
  Ik heb dan ook wel 3x achter mekaar gebelt, en het enigste wat ik krig te horen is Mevr even Patches and Updates installeren. Nou moe die was immers al gedaan. Luisteren doen ze ook al niet.
  Ook zei er een van we kunnen geen cursus geven.
  Ik vind het een hele slechte afwerking van alles.
  Wel willen ze het geld meteen hebben.
  Dus als iemand weet hoe verder hoor ik dat graag.
  En anders maar idd naar Radar.

 26. Zelf gebruik ik liever versie 12 dan 13. Het switchen van het “ordenen” naar “volledige editor” en omgekeerd duurt te lang. Dit was bij versie 12 veel handiger. Veel vlugger. Voor de rest heb ik geen klachten over PSP 13 (tot nu, ik heb de versie onlangs gekocht en verloopt tot nu toe prima). Het werkvlak graniet vind ik uitstekend.

  Wat me ook stoort en dit bij alle versies, is het steeds laden van de patronen, texturen enz…. je moet regelmatig het cache verwijderen om weer snel te kunnen werken met PSP. Het loopt af en toe eens vast ?

  Maar er mag ook iets positiefs gezegd worden, ik ben een fervent psp’er, en ik kijk er steeds naar uit naar de nieuwe versie, meestal ben ik er heel vroeg bij maar juist dit jaar niet. Ik gebruik ook liever PSP dan fotoshop. Zo, ik ben eigenlijk zeer tevreden over mijn aankoop.

 27. Ik gebruik al jaren paint shop voor al mijn bewerkingen en het is niet de eerste keer dat het programma niet goed loopt. De vorige versie moest ook een patch aan te pas komen om de zaak goed te laten lopen. De echte goede versies waren 7 en 8.. Gisteren heb ik de trail geïnstalleerd omdat ik uit vooruit wil. Nou staat mij om te beginnen het zwarte jasje me niet aan en ogen de menu’s als een linux programma dat grafisch nog niet helemaal af is. Kan ook niet vinden hoe ik dit kan veranderen (keuze voor ander thema). De project creator lijkt een mooie extra boven tov versie 12 maar dan moet hij het wel doen. Je heb de bewerking voor een album of dia of wat voor project ook nog niet gestart of je krijgt de melding dat het programma niet meer werkt. Wat ik ook niet snap is dat na het opstarten in een onvolledig programma kom en eigenlijk moet kiezen en niet gewoon rechtstreeks kan opstarten naar de full editor. Ook het bewerken van RAW bestanden kan niet standalone. Ook gezien de ervaringen hier na mijn google hebben mij doen besluiten versie 13 te laten voor wat hij is en gewoon versie 12 te blijven gebruiken die nu voor nieuwe gebruikers misschien voor een leuke prijs aangeboden zal worden. Want buiten de RAW editor en de extra project creator die toch niet functioneert doet versie 12 niet onder voor X13. Ik adviseer mensen dan ook de vorige versie aan te schaffen die er ook grafisch een stuk beter uitziet.

 28. Ik hoor van iemand dat vector tekenen in versie X3 helemaal niet meer gaat. Iemand daar ervaring mee hoe dat op te lossen. Bij het open zetten van meerdere vectorlagen loopt het systeem vastook na binnenhalen patch.
  Werk zelf met versie 11 naar volle tevredenheid en ben niet meer van plan om 13 te kopen voordat dit is opgelost. Ook erg vreemd dat Corel niet per mail te bereiken is voor ondersteuning.

 29. Ik gebruik Coreldraw graphics suit waarschijlijn al meer dan 10 jaar en sinds enige jaren/versies ook PSP en Videostudio.
  Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de nieuwe versies kopen weinig zin heeft en wegesmeten geld is. Het aantal functies en verbeteringen dat in een nieuwe versie komt is zo bitter weinig. Ik meen dat je beter een 3 tal versies overslaat om waarde voor je geld te hebben. Daarenboven zitten er iedere keer zoveel bugs in dat je er ambetant van wordt.
  Exif informatie die slecht wordt opgeslaan, corrupte bestanden bij het opslaan etc etc. Die bugs worden dikwijls ook niet opgelost. Dat exif probleem gaat nu al over 3 versies heen zonder oplossing. Nu ook weer met X3, desondanks ze zeggen dat het zo veel sneller werkt, is dit waarschijnklijk de versie waar je je meeste moet wachten. Alles gaat gewoon ontzettend traag, ook na de eerste softwareupdate. Dat doet mij denken aan de mizerie van de media manager die je computer zo vertraagde dat je gewoon niet meer in een ander programma kon werken. Idem springen ze nogal achteloos om met de GB, want er worden zoveel bestanden (thumbnails) aangemaakt dat er zeer veel plaats verloren gaat.
  Slotsom, het kost niet veel geld en je kan er behoorlijk wat mee doen. Maar bereid je voor op veel miserie, geduldig wachten en corrupte bestanden. En sla maar wat versies over het is weggesmeten geld om iedere nieuwe versie aan te kopen.

 30. Aan de ene kant ken ik heel wat tevreden gebruikers van PSP X3, aan de andere kant lees ik hier heel wat klachten. Ik vermoed dat PSP X3 moeite heeft met samenwerken met – nou ja waarmee? Hardware? Software? ik weet het niet. Maar ik zou iedereen die de aankoop van PSP X3 overweegt aanraden eerst de gratis proefversie te downloaden en uit te proberen, die is immers identiek met wat je in de winkel zou kopen. Werkt die proefversie zoals het hoort, koop dan een lecentiesleutel, dan moet er zelfs niets meer geïnstalleerd worden.

  • Beste René,

   Natuurlijk begrijp ik wel dat er vele gebruikers zijn die het product naar tevredenheid gebruiken. Echter vele honderden gebruikers lopen tegen allerlei problemen aan. Voor deze problemen is Corel niet aanspreekbaar, zelfs voor mensen die het product hebben gekocht, laat staan die een proefversie hebben geïnstalleerd. Het in de steek laten van klanten geeft een dusdanig effect dat men enkel alleen nog maar heeft over de klachten en niet meer over de werkzame producten die wel voldoen. Als ik Corel was zou ik op zoek gaan naar oplossingen en hierover de klant op een fatsoenlijke wijze over informeren. Want om de schade te herstellen die dit oplevert is erg moeilijk, dus het is in hun eigen belang.

   Met vriendelijke groet Henk P

  • Dat is heel erg, maar wij kunnen er niet veel aan doen. Blijkbaar reageert Corel niet op klachten en werkt hun helpdesk ook niet naar behoren. We hebben deze problemen als redactie ook voorgelegd aan het ons bekende pr-contact voor Corel maar ook van die kant krijgen we geen enkele reactie. Misschien moeten de gedupeerden maar eens klacht neerleggen bij de bevoegde instanties.

   • Geachte Hr. Jozef Schildermans.

    Het is te gek voor woorden dat Corel zijn klanten zo in de steek laat. Ik heb zelfs contact gehad met personen die een bedrijf hebben en die software leveren van Corel. Ook zij zijn stomverbaasd over de slechte communicatie van Corel naar zijn klanten. Bij een kreeg ik zelfs het advies om de producten niet te kopen, want hij kon niet garanderen dat het product naar tevredenheid zou functioneren. We hebben nu voldoende klachten ontvangen zelfs van mensen die het product al hebben gekocht om verder actie te ondernemen. Kunt u mij/ons vertellen hoe en waar we moeten zijn om hierover een klacht te kunnen indienen.
    Hopelijk zijn er nog meer gebruikers (of toekomstige) die mij hierin willen ondersteunen.

    Met vriendelijke groet Henk P

    • Het probleem is dat Corel via het internet verkoopt, maar niet gevestigd is in België of Nederland. Je kunt beginnen met de consumentenvereniging van je land op de hoogte te brengen (Consumentenbod in Nederland, Test Aankoop in België), maar dat is natuurlijk alleen weggelegd voor leden van die organisaties. Daarnaast kun je een klacht indienen bij de overheid (Economische inspectie in België; geen idee wat het equivalent is in Nederland). Voor zulke kleine bedragen is het weinig nuttig om klacht in te dienen bij het gerecht. Maar eerst moet je sowieso de klachtenprocedure van Corel zelf uitputten. Bellen naar 0800 49 861 in BE of 0800 020 3700 in NL, zeggen dat het product niet werkt en je geld terugvragen. Je hebt immers sowieso 30 dagen de kans om je geld terug te vragen… volgens wat op hun website staat. Maar als ze je met een kluitje in het riet sturen kun je daar verder niet veel aan doen en moet je toch de klachtenweg via de overheid behandelen. Dat zal dan misschien niet helpen om je eigen geld terug te krijgen, maar het kan er wel toe leiden dat er eindelijk eens actie wordt ondernomen tegen deze merkwaardige verkooppraktijken. Voor zover ik het kan zien is hun Nederlandstalige webwinkel in elk geval niet in orde met allerlei wettelijke vereisten die in België en Nederlanden gelden voor dergelijke winkels. Maar de autoriteiten kunnen pas iets doen als ze een klacht ontvangen.

 31. Ik heb een gekochte versie. Zou graag meer uitleg willen over de helpdesk. ik hoop me daar volgende week te kunnen aanzetten.

 32. Nogmaals de helpdesk gebeld van Corel, nadat mijn computer helemaal gecheckt is door de helpdesk van HP (totaal meer dan 2 uur contact gehad en alles nagekeken.)De computer voldoet aan alle gestelde eisen. Corel zegt nogmaals dat ze geen ondersteuning geven op proefversie’s. Bij een gekochte versie kan ik wel ondersteuning krijgen en bij problemen hun bellen. Als het niet werkt is geld terugkrijgen niet duidelijk. Ik heb het idee als Corel zo doorgaat met hun klantenservice ze binnen een jaar van de Nederlandse markt verdwijnen. Want als de klant niet serieus genomen wordt, dan is het aannemelijk dat de klant vaarwel zegt tegen Corel producten. Persoonlijk moet ik zeggen dat ik nog nooit zo’n slechte klantenservice heb meegemaakt. Ze staan absoluut niet open voor 10 tallen of zelfs honderden van dezelfde klachten. Ook mensen die toch een programma hebben gekocht blijven met hetzelfde probleem zitten, zonder dat Corel een oplossing biedt. Graag zou ik wat meer reactie’s ontvangen van mensen die het pakket gekocht hebben, en dit probleem ook hebben, waarbij Corel geen oplossing aanbiedt. Als dit bij meerdere blijkt te zijn, dan moeten we gezamenlijk maar naar b.v. radar stappen, om het e.e.a toch in beweging te zetten.

 33. Ook bij mij werkt de trialversie van Paint Shop Pro X3 niet !!(gebruik Vista)
  Weet iemand waar ik de probeerversie van Paint Shop Pro X2 kan downloaden?

 34. Ik werkte al twee jaar met PSPPX2, dus toen X3 kwam eigenlijk meteen de upgarde gekocht. Alleen ellende! Het programma sloot zichzelf op ieder willekeurig moment af. Helpdesk gemaild. Ik moest mijn grafische kaart updaten. Geen verschil. Uiteindelijk moest ik steeds meer software verwijderen, X3 ook, en dan weer X3 installeren(duurt uren).
  Uiteindelijk was het vonnis: Het ligt aan uw Windows XP Home edition, want met andere programma’s hebben we geen problemen.
  Ik krijg wel mijn geld terug.(Hoop ik)

  • Bete mede gebruikers.
   Ik heb ook een start met de gekochte x3 en vele problemen achter de rug.
   Werd er regelmatig uit gekiept en Corel kon me niet helpen, ligt aan de W-xp versie dan weer aan een zone-alarm enz.
   Met veel fotowerk werd ik daar helemaal niet goed van.

   Daarna nogmaals de site van Corel verder uitgespit tot ik kwam op hun Amerikaanse site “patches and updates” en ja wel daar stond hij psp x3.1. Gedownload en geinstalleerd en het programma draai nu zonder problemen. Alleen een nieuw jasje is dus niet voldoende.

   Nog veel plezier met PSP X3.1
   André

 35. Ik heb aanvankelijk de proefversie van PaintShop Pro X3 gedownload en er een paar weken mee gewerkt. De PaintShop Photo Project Creator werkte niet maar ik dacht dat dit aan de Trial-versie lag. Ik heb dan het programma aangekocht omdat kwa fotobewerking het toch net iets meer te bieden had dan PhotoShop Elements 8. Groot is mijn ontgoocheling dat ook in de gekochte versie de Photo Project Creator na het opstarten dezelfde foutmelding geeft en weer afsluit met de mededeling dat er geen oplossing beschikbaar is!!! Wie brengt nu zo’n programma op de markt? Dit is goed om alle marktaandeel te verliezen en iedereentoch naar PhotoShop Elements te laten overlopen … Wat ik dus ook ga doen. Ik heb jaren met PS Elements 5 gewerkt en ga nu snel versie 8 aanschaffen. PSP X3 verdwijnt snel terug van mijn pc! Zonde van de miskoop!!

 36. Ik heb 2 proefversie’s geïnstalleerd van Corel nl. paintshop X3 en Videostudio, bij beide krijg ik na een bewerking: Er is een probleem opgetreden….enz waardoor het programma dient afgesloten te worden. Hierover Corel gebeld, en daar krijg je enkel de mededeling wij ondersteunen geen proefversie. En uw systeem is niet voldoende om onze producten te laten draaien. Echter mijn computer is nieuw een HP Touchsmart. Een 64 bits machine met windows vista Home premium en 4 gb intern geheugen. Ik heb met ondersteuning van HP support (wat een super klantenservice)alle instellingen gecheckt, een update gedaan van de drivers van de videokaart, en tot slot een diagnosetest gedaan van de videokaart. alles was perfect.
  Toch willen de Corel software niet draaien op mijn computer. Corel helpdesk wil me niet verder helpen, wat ik zeer betreur.
  Het is jammer dat Corel niet meer moeite neemt om die problemen op te lossen. Al andere profversies die ik download van andere merken draaien wel goed op mijn PC o.a Fotofusion van Lumapix. Als er gebruikers zijn die weten wat het probleem is verneem ik het graag, want van Corel ik ik geen enkele medewerking

 37. ik heb nog een oplossing gevonden … Om ALLE soorten filters telaten draaien vlekkeloos in windows7 met pspphotox3 moet je het volgende doen ..

  * maak op je bureaublad een nieuwe map aan die je pspx3 filters noemt
  * open je psp x3 ga naar bestand/voorkeuren/bestandslocatie en vink daar het volgende UIT “geladen insteek filters beperken tot bestand met de extentie 8b”
  *ga vervolgens in dat zelfde scherm naar insteekfilter en zoek de verwijzing op van je gele map op je bureaublad.

  klik op oke .. en alles kan je zonder problemen gebruiken ..

  veel suc6 ermee

  groetjes jet

 38. Waar ik achter ben gekomen dat is dat in paintshop photo pro x3 alleen filters draaien van photoshop .. en dat zijn beperkte en minder grote filters dan de insteek filters die je gewoon in een vroege versie van psp kon stoppen.Dus ik werk nu met 2 versies .. pspx2 en pspx3 op mijn computer kan me redelijk bedruipen hiermee al hoewel ik wel vind dat er een duidelijkere uitleg mag komen om het probleem filters op telossen in de nieuwe x3.
  Dus iedereen opzoek naar PHOTOSHOP FILTERS!!

  hier een linkje om alvast wat in de nieuwe versie teproppen en te kunnen knutselen

  http://www.allgraphicdesign.com/graphicsblog/2007/10/1000s-of-free-photoshop-plugins-filters-megalist/

  groetjes jet

 39. Paint Shop Pro X3 is inderdaad een waardeloos product. De diashowmaker functioneert voor geen meter en dat was juist het grote extra t.o.v. X2. Het fotobewerkingsprogramma is ook te zwaar: dik 1 GB en doet lang over starten en werkzaamheden. Hier mag Corel niet zonder meer mee wegkomen. Een terugroepactie is op zijn plaats.

 40. Corel PaintShop Photo Pro X3 werkt bij mij goed onder Vista, een probleem heb ik met het onderdeel Photo Project Creator en dan met name de diapresentatie.
  Zodra ik dit opstart krijg ik een melding van Just-in-time-Debugger “an exception ‘System argumentexception’has occured in PSPProjectCreator.exe” waarna ik een debugger zou moeten kiezen (maar ik krijg geen keuze)sluit ik dit af dan sluit de hele Photo Project Creator.
  Volgens Corel zou dit aan mijn browser moeten liggen.
  Wie kan mij een tip geven ?

  • Dat probleem ken ik,lig niet aan je browser.
   Het probleem ligt bij Corel.
   Ik heb ook Vista maar werk weer met PSP X2.
   Is veel stabieler.
   Laat eerst Corel maar met een Update komen ook voor Creator.
   Ik heb gebeld naar Corel ze zeggen rustig dan moet je PSP X3 maar niet kopen,dus we blijven lekker met PSP X2 werken.

 41. Bij de minste verwerkingen wordt het programma gestopt. De Corel hulplijn biedt geen oplossing.

  Ik heb gemeld jammer genoeg geen klant meer te kunnen zijn.

  Afwachten maar.

 42. Ook ik heb de gesignaleerde problemen met de proefversie van X3. Na aanvankelijk een goede start van een dag of 5, loopt de boel nu bij de meest eenvoudige bewerking al compleet vast.

  • Het komt dat Corel niet met beta versie’s werkt daarom zit U nu met een programma dat niet goed funcioneerd Er zal wel een patch komen maar dat duurt nog wel even,ze zijn bij Corel niet zo vlug

 43. Het programma Corel Paint Shop Pro X3 daarvan heb ik de proefversie van uitgeprobeerd.
  Mijn conclusie het is een drama.
  Ook het programma Corel PaintShop Photo Project Creator werkt totaal niet.
  Elke keer als ik halverwege met een project bezig ben,krijg ik de melding.
  Corel Paint Shop Pro werkt niet meer het programma word afgesloten.
  Ik bestel het dus niet laat Corel zijn zaakjes eerst maar eens goed voor elkaar hebben.
  Ik werk met Windows Vista Ultimate mijn werkgeheugen van van mijn PC is 4 GB

 44. Ik heb me recent Corel Paint Shop Pro Photo X U aangeschaft. En nieuwe laptop met Windows 7.
  Bij verschillende bewerkingen krijg ik ook de boodschap: “Corel Paint Shop Photo Pro X3 werkt niet meer
  Er is een probleem opgetreden….enz waardoor het programma dient afgesloten te worden.”
  Filters krijg ik al helamaal niet geïnstalleerd.
  Werkte voorheen nog met PSP8 en volg lessen. Die lessen liggen al twee maanden stil door dit probleem. Overwoog al PSP X3 maar denk dat ik maar verder zoek. Iemand een OPLOSSING? Mijn dochter koop niet aan voor het hier fatsoenlijk werkt – Zij heeft nbog Vista.

  • Probeer eens met PSP X3 proefversie. Dat is immers een complete versie (dus geen geamputeerde lichtgewichtversie), je kunt ze downloaden op de website van Corel. en als je daar tevreden mee bent koop je je gewoon een licentiesleutel. Crasht die ook dan de-installeer je ze gewoon.

   • In de mailgroepen heeft iedereen problemen met PSPX2 U of PSPX3 en windows 7 (64 bits). Filters zouden daaronder niet werken.
    Ik leef van een kleine invaliditeitsuitkering en heb me al pijn moeten doen voor de vorige aanschaf. Men beweerde dat dit geen probleem zou zijn en dat beide programma’s perfect op elkaar waren ingesteld en werkten. Ik voel me dus serieus bekocht.
    Mijn dochter heeft Vista. We zoeken nu uit welk jongere programma eventueel op beide versies werkt. We zullen dan wel maar één aankoop doen. Misschien niet wettelijk, maar moeten ze mensen maar niet zo afzetten. Hoop dat ze zelf vlug het probleem oplossen, zodat het niet hoeft.
    iemand intussen al een oplossing?

 45. met de proefproef versie heb ik het zelfde probleem
  bij het bewerken van foto’s komt er van windows 7 de melding
  Corel Paint Shop Photo Pro X3 werkt niet meer
  groetjes

 46. Heb de nieuwe probeerversie geinstalleeerd onder Vista.
  Telkens als ik probeer een foto aan te passen (Foto verbeteren …) krijg ik een boodschap van windows: Corel Paint Shop Photo Pro X3 werkt niet meer
  Er is een probleem opgetreden….enz waardoor het programma dient afgesloten te worden.

  Ik blijf momenteel liever bij de huidige X2 versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.