Home Reviews

Betalen voor wat even goed gratis kan

0
74
MAGIX Foto Manager 10 deluxe

MAGIX Foto Manager 10 deluxe (© ; licentie: )

MAGIX presenteerde in het najaar een nieuw programma om je foto’s te beheren: Foto Manager 10 Deluxe. Het persbericht beloofde allerhande spectaculaire functies: foto’s automatisch scherpstellen, panorama’s monteren, RAW-beelden bewerken, enzoverder. Allemaal zeer nuttig, maar kon het gratis programma Picasa dit ook al niet allemaal? Een test!

Waarvoor betaal je dan bij MAGIX Foto Manager? Wat is de meerwaarde? De verpakking belooft al niet veel. Buiten een hoesje met cd-rom en een zeer beknopte handleiding vinden we niet veel terug in de doos. Beter voor het milieu is deze minimalistische aanpak wel, dus dat kunnen we nog toejuichen.

Meerwaarde?
Terwijl ik wat dingen uitprobeer met het programma en een vergelijking met Picasa 3 maak, begint mijn vrees te groeien. De Foto Manager biedt enkele opties om je foto’s te bewerken. Deze werken allemaal correct, maar Picasa biedt net dezelfde opties en gaat zelfs verder. Met Picasa kan je veel meer parameters bepalen en ook effecten toevoegen aan je foto’s.
MAGIX gaat er ook prat op dat hun Foto Manager 10 Deluxe een centrale databank biedt die alle foto’s op je pc opspoort en netjes samenbrengt. Je kan je foto’s ook online zetten als webalbums. Dit zijn opnieuw zaken die ook Picasa kan. Bovendien beschik je via Picasa over een veel groter netwerk op het web, net omdat het programma gratis is. We blijven ons dus de vraag stellen waar MAGIX een meerwaarde biedt.

Gebakken lucht
De Foto Manager 10 Deluxe heeft nog wel een troef in de hand. Het programma kan op een slimme, automatische manier foto’s selecteren. Met deze foto’s kan je dan een presentatie of album maken. De bedoeling is je een hoop tijd besparen met het sorteren en kiezen van foto’s. Dit is inderdaad een slimme toepassing waarmee je snel de beste foto’s uit een verzameling kan halen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.