Smartphone met HD video-opname

5
25
Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz (© ; licentie: )

Sony Ericsson kondigt een touchscreen smartphone aan waarmee je High Definition video’s kan opnemen en verenigt zo een smartphone en pocketcamcorder.

De Sony Ericsson Vivaz is een Symbian S60 OS smartphone met een 3.2-inch (360 x 640 pixels) aanraakgevoelig scherm met een 16:9 verhouding. Het toestel heeft een 8,1 megapixel camera aan boord met 4x digitale zoom, beeldstabilisatie, gezicht- en glimlachherkenning, geotagging en de mogelijkheid beelden op te laden naar sociale websites. De HD video’s (720P) kan je rechtstreeks uploaden naar diensten zoals YouTube of ze afspelen via de tv-out (VGA-resolutie) op je televisie. De Vivaz heeft een speciale videoknop om meteen te kunnen filmen.

Connecties
De Vivaz ondersteunt EDGE, UMTS, HSDPA 7.2 Mbit/s, HSUP, Wi-Fi, Bluetooth en DLNA en is uitgerust met een Micro USB-aansluiting en een 3.5 mm audiojack. Het interne geheugen bedraagt 95 MB en je kunt het uitbreiden met microSD geheugenkaartjes. Het toestel meet 107 x 521.7 x 12.5 mm en weegt 97 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony EricssonVivaz zal in het eerste kwartaal 2010 te koop zijn in de kleuren Moon Silver, Cosmic Black, Galaxy Blue en Venus Ruby. De prijs werd niet meegedeeld.

Vorig artikelSuperslanke laptop houdt het bijna een half etmaal vol
Volgend artikelSchaalbare NAS voor kleine en middelgrote onderneming
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

    • Het gaat hier strikt genomen wel over HD Ready (720p) opnames. Full HD zou 1080p zijn. HD Ready opnames worden ook geboden door de aangekondigde maar nog niet leverbare Samsung Omnia HD en HTC Bravo Android. Er gaan ook geruchten dat de volgende Apple iPhone dat zal aankunnen.

    • Ik vond een adviesprijs van 499 euro. In de US koop je hem voor 720 US dollar. Dat valt al bij al nog mee.

Reacties zijn gesloten.