2010 is jaar van energiezuinige universele gsm-lader

1
179

Niet verplicht
Fabrikanten zijn niet verplicht de nieuwe universele gsm-lader te gebruiken. De verwachting is echter dat de meerderheid dat wel zal doen. De lader werd trouwens ontwikkeld in nauwe samenwerking met de GSMA, de belangenvereniging van gsm-fabrikanten.

Powermonkey classic universele lader

Powermonkey classic universele lader (© ; licentie: )

Mogelijk leidt de nieuwe lader tot kostenbesparingen en dus tot lagere gsm-prijzen. Laders maken nu ongeveer 6 tot 8 procent uit van de totale prijs van een gsm.

Noodladers
De nieuwe laderstandaard zal het voor fabrikanten ook eenvoudiger maken om zogenaamde noodladers op de markt te brengen. Fabrikanten zoals APC, A-Solar, Easy Energy en Power Traveller maken nu al compacte noodbatterijen waarmee u gsm’s, smartphones en mp3-spelers kunt opladen wanneer je niet in de buurt bent van een stopcontact. Sommige van die noodladers kunnen zelfs via ingebouwde zonnepanelen worden opgeladen. Die noodladers worden geleverd met een veelvoud aan adapters voor zoveel mogelijk verschillende soorten stroomaansluitingen. Een universele aansluiting zal de kostprijs van die noodladers naar beneden halen. Bovendien is een en dezelfde aansluiting een pak eenvoudiger in het gebruik.

1
2
Vorig artikelDraadloos speakersysteem van Bose geeft je pc meer pit
Volgend artikelHandzamer dan een spiegelreflex
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Dit jaar (2012) een nieuwe Nokia GSM gekocht en werkt nog steeds op de oude Nokia aansluiting! Niks universele micro USB oplader dus!!

Reacties zijn gesloten.