Draadloos speakersysteem van Bose geeft je pc meer pit

3
224

Bij het geheel hoort een compacte, maar complete afstandsbediening. Met slechts acht knoppen kan je het volledige apparaat bedienen. De voorzijde van de afstandsbediening kreeg een matte, zwarte afwerking. De achterzijde is net als de SoundLink zelf uitgevoerd in een glanzende, zwarte laag.
De SoundLink weegt inclusief batterij ongeveer twee kg. De SoundLink usb-adapter doet ons een beetje denken aan een wifi-stick en heeft een oprichtbare antenne. De usb-adapter is uitgevoerd in glanzend zwarte lak en beschikt over een knopje met een statuslampje.

Installatie

De verbinding leggen tussen je pc en de SoundLink is erg eenvoudig. We sluiten de Soundlink aan op de voeding. Het lampje voor de draadloze verbinding begint meteen te knipperen. Op onze reeds ingeschakelde pc sluiten we de SoundLink usb-adapter aan. Eenmaal ons testsysteem de usb-adapter heeft herkent, kunnen we muziek via de SoundLink weergeven. Zelf drivers installeren hoort er dus niet bij. We hebben dit getest met een systeem voorzien van Windows Vista Business en Windows 7 Home Premium. Op beide systemen werd de stick vlekkeloos herkend en was de verbinding in luttele seconden een feit. De usb-adapter doet dienst als ‘externe geluidskaart’. De geluidskaart of chip van je pc wordt uitgeschakeld. (Je kunt via het Windows Configuratiescherm je oude kaart opnieuw activeren en/of selecteren welke onderdelen voor welk doel moeten worden gebruikt.)
Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn met de verbinding of geluidsweergave, kan je in de duidelijke, Nederlandstalige handleiding op zoek naar een oplossing.
De SoundLink usb-adapter legt een draadloze usb-verbinding tussen je pc en de SoundLink zelf. Tijdens onze test hadden we in het hele huis bereik. In het verste punt van het huis hadden we slecht drie kleine haperingen (waarbij de verbinding steeds na ongeveer een seconde hersteld werd). Over het bereik hebben we dus echt geen klachten.

Batterij
Dankzij de meegeleverde batterij is het toestel in vrijwel het hele huis inzetbaar. Ik zeg bewust ‘vrijwel’ overal, omdat het draadloze bereik natuurlijk afhankelijk is van omgevingsfactoren zoals muren, plafonds, enzovoorts. Bose deelt in de handleiding mee dat de batterij het ongeveer drie uur volhoudt bij gebruik op de hoogste volumestand. Als de batterij-indicator op het frontpaneel rood begint te knipperen, is de batterij nog slechts 20 % (of minder) vol. De batterij volledig opladen neemt minimaal tien uur in beslag.

1
2
3
4
Vorig artikelMS Office 2010: PowerPoint preview
Volgend artikel2010 is jaar van energiezuinige universele gsm-lader

3 REACTIES

  1. Dat kan dus wel degelijk!
    Ook aansluiten van iphone of ipad via bluetooth gaat moeiteloos.

    Inderdaad prachtig geluid.

    • Ik krijg hè’ maar niet aangesloten via Bluetooth, iemand een idee hoe ik dit kan oplossen, zodanig dat ik via I Phone 4s hiernaar kan luisteren?

      Grtz
      W

  2. Spijtig dat het systeem niet beschikt over een mogelijkheid om aan te sluiten op het elektriciteitsnet met een stekker, dan was het voor mij een topper, mijn feestjes duren langer dan 3 uur, snap je…
    Dus nu hoef ik’m niet 🙂

Reacties zijn gesloten.