Mooiere smoel, gelijke prestaties

0
42

praktijk zul je daar weinig van merken. Als we onze gebruikelijke wegingen toepassen op alle scores dan halen beide netbooks dezelfde prestatiescore, namelijk 45/100. Dat is ook de prestatiescore van de meeste recente netbooks van andere merken die we hebben getest. De prijsprestatiescore is 52/100 voor de Fujitsu en 49/100 voor de Toshiba.

 

Toshiba NB200
Toshiba NB200

Conclusie
De Fujitsu biedt iets meer waar voor zijn geld dan de Toshiba, maar het verschil is miniem. We hebben toch een lichte voorkeur voor de Toshiba NB200, omdat die platter is, er iets gedistingeerder uitziet, een snellere WiFi-chip heeft en met interessante systeemsoftware wordt geleverd. Als je op de centjes moet of wil letten en alleen de prestaties belangrijk vindt, dan kun je volgens ons echter beter kiezen voor de goedkoopste netbook met Intel Atom N280 processor die je kunt vinden. Want verschil in pure prestaties is er nauwelijks tussen deze minilaptops.
Adviesprijs

– Fujitsu M2010: € 399
– Toshiba NB200: tussen € 399 en 449 naargelang de uitvoering
1
2
3
4
5
Vorig artikelNetwerkmonitors helpen besparen
Volgend artikelStof je vinylplaten af
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.